AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az új és biztonságos autó megvásárlása

Napjainkban az autógyártó cégek egyre több biztonsági fejlesztést ültetnek a járművekbe. Talán leglényegesebb szemponttá vált az, hogy milyen biztonságért felelős funkcióval rendelkező autót veszünk.

 

Fő a biztonság!

 

Habár mostanra számos olyan rendszer épült be az autókba, melyek azt ígérik, hogy velük teljesen biztonságos az autóvezetés, bizony gyakran megesik, hogy egy-egy funkció mégsem számít nagy segítségnek az utakon. Viszont az ellentábor rendkívül sokkal hozzá tud járulni a veszélytelen autókázáshoz. Egyik ilyen segítség a holttér figyelő rendszer. Hányszor megtörtént már az, hogy a ’’semmiből’’ került mögénk egy másik autó vagy akár egy gyalogos. Tulajdonképpen nem ez a helyzet, csupán a látóterünkön kívülre esett, vagyis pontosan a holttérbe. Az imént említett rendszerrel találtak megoldást erre az autógyártók. Ez a fejlesztés annyiból áll, hogy egy kis lámpa van szerelve az oldalsó visszapillantó tükrökre, ami villogni kezd, ha közeledik felénk egy autó. Kiválóan tud működni gyalogosok és kerékpárosok esetében is.

Az autó biztonsági rendszerei

Milyen más biztonsági funkciók lehetnek még hasznosak?

 

A modern autók világa még mindig tartogat meglepetéseket. Az adaptív fényszórók kora is eljött már. Ez annyit jelent, hogy olyan modern fényszórókkal vannak felszerelve a járművek, melyek képesek követni az utat, felismeri a kanyarokat és ehhez mérten állítja a fényének erőteljességét és irányát. Hasonlóan hasznos kütyü a kocsikban a hátsó kamera. Egy másik hasonlóan hatékony és jól működő fejlesztés a vészfék rendszer. Biztosan volt rá példa, hogy az előttünk haladó autó valamilyen probléma miatt hirtelen megállt. Nem egyszer ez azt jelenti, hogy hihetetlen gyorsan kell reagálnunk. A vészfék rendszerrel ez gyerekjáték. Amint a program észleli, hogy fennáll az ütközés veszélye, meghúzza a biztonsági-övet és fékezni kezd. Nagymértékben csökkentve ezzel a lehetséges sérülések vagy anyagi károk mértékét. Igaz, hogy az ilyen felszereltséggel bíró autók vásárlásakor mélyen kell nyúlni a zsebünkbe, viszont hosszú távon mégis több anyagi kártól meg tud óvni minket.