AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

UFI

UFI autószűrők, olajszűrők, üzemanyagszűrők, levegőszűrők kínálatunkban

 

Az olasz szűrőfejlesztő és -gyártó vállalat több autó- és motorgyár első beszállítójaként is jeleskedik, valamint az utángyártott területen sokszor jobbat, funkciójában többet tudót kínál az első beépítésű termékeknél.

 

UFI szűrő webáruház

Az UFI szűrők gondoskodnak a rally világának, Moto-GP-nek, Speed Boat-nak és a Formula 1-es csapatoknak az elsőrendű szűrésrendszerek biztosításáról.

A mai felgyorsult piaci viszonyokat mindenki ismeri és tisztában van azzal, hogy a szűrési technológiának is együtt kell fejlődnie a motortechnikával, ami a fejlesztőknek folyamatos kihívást jelent. Egykori neve UNIVERSAL FILTER ITALIANA, mai nevén UFI Filters 1972-ben lett alapítva Olaszország Nogarole Rocca városában, Verona területén. Mára több mint 70 országban van képviseletük, 3000 terméknél is szélesebb termékkínálattal. Világszerte már 3800-nál is több alkalmazottjuk dolgozik 17 gyárban (Olaszországban, Tunéziában, Kínában, Indiában, Koreában). Hivatalos beszállítója a Ferrari istállónak immár több mint 25 éve, de mindemellett együttműködik másik Formula 1-es csapattal is. Utángyártott alkatrészeit alkalmazzák a személygépkocsiknál, az off-road járműveknél, motorbicikliknél, kamionoknál, de kínálatukban megtalálhatók a kompresszorokhoz, az ipari- és földmunka-gépekhez, hajókhoz, traktorokhoz, targoncákhoz és még bányászati berendezésekhez használatos szűrők is. Az UFI szűrők gyárai a folyamatosan megújuló motorkonstrukciók miatt fellépő újabb és újabb szűrési igényükkel és a szervizelőírások szigorításával jelentkeznek a beszállítóknál. Természetesen a rendszeresen egyre szigorodó környezetvédelmi- és veszélyeshulladék-kezelési előírások is párosulnak ezekhez a megújuló igényekhez. Az UFI szűrőket gyártóknak nem elég a szűrő élettartamát, valamint a szűrési hatásfokot növelniük, a járulékos funkciók teljesítését, és a gazdaságos és egyszerű szűrőcsere lehetőségét is meg kell oldaniuk. Ha belegondolunk ebbe a fejlesztési rohamba, bizton állíthatjuk, hogy ezt már csak a legjobbak bírják, s ők is az autógyártókkal együttműködve végzik a kutatás-fejlesztést és a kísérleteket egyaránt.

 

Keresse meg az autójához megfelelő UFI szűrőket:

Irány a bolt

 

UFI olajszűrő, pollenszűrő, üzemanyagszűrő, levegőszűrő kínálat

 

Hogy csak egyet említsünk a gyári együttműködéseik közül, az UFI szűrők és az IVECO szoros kapcsolata a bizonyíték a minőségi fejlesztésre

 

A DEFENDER® gázolajszűrő, a DURAFILTER® olajszűrő, a WATER ELIMINATOR® vízleválasztó gázolajelőszűrő és mindezek mellett a VGT szervo-levegőszűrő, valamint a BLOW-BY-BLUE® kartergáz olajleválasztó szűrő az IVECO-motorok gazdaságosságát és megbízhatóságát növelik tovább. Az UFI a dízel szolgálatában tett lépéseinek köszönhetően az UFI szűrők dízel tüzelőanyag-szűrőket a Volkswagen és az Audi is OE-számmal látta el, és ezeket a termékeket a legkényesebb PD-TDI és common-rail motorokhoz használja. Ezek a szűrők olyan finom szemcséket, amik csupán 3.5 µm átmérőjűek, már nem engednek át, és jelentős az is, hogy a kőolaj alapú és bio tüzelőanyagokhoz egyaránt alkalmasak. Ezeknek a szűrőknek a gyártása megfelel az ISO TS 16949-es igen szigorú előírásának.

 

Az UFI több mint 40 éves tapasztalattal a háta mögött, a mai napig egyedülálló a vízleválasztó gázolaj tüzelőanyag-szűrőjével

 

Az UFI szűrők immár 9 éve, 2004-ben egy forradalmian új dízel tüzelőanyag-szűrőt mutatott be, ez a Green Filter. Hihetetlen, de úgy mint kialakításában, anyagában, élettartamában, úgy vízleválasztó képességében is túllép a mai generáción. Felépítése: a cserélhető szűrőbetét egy szénszál-erősítésű műanyag szűrőházban foglal helyet, ezzel leegyszerűsödik a cseréje, és a környezetszennyezés is visszaszorul a minimálisra. A csővezetékek a szűrőházra gyorscsatlakozóval kapcsolódnak, így a komplett szűrőegység cseréje sem tart tovább néhány percnél. A szűrőbetét előírt csereperiódusa: 60 000 kilométer, szűrési hatásfoka kifogástalan, több mint 98%, és a felfogott legkisebb szemcseméret 3.5 mikron nagyságú.