AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Turbómotor, vagy kompresszor?

Meglepő, de az autóhasználóknak csak egy bizonyos kis százalékuk ért igazán a kocsikhoz, a többi része pedig tanácstalanul áll, amikor valamilyen fajta meghibásodást tapasztal. Hogy ez ne történjen meg, tanácsos, hogyha rendszeresen ellenőrizteti az autót valakivel. De mindezekhez természetesen az szükséges, hogy egy olyan autóval rendelkezzünk, amellyel meg vagyunk elégedve.

 

Érdemes szakemberhez fordulni!

 

Még hogyha ez egy olyan autó is, amelyet használtan vásároltunk, vagy sok baj van vele, fontos, hogy meg legyünk vele elégedve, és hogy olyan legyen, amilyennek elterveztük. Hogy ez sikerülhessen, mindenképpen alaposan utána kell előtte néznünk a dolgoknak, és okosan válogatni. Éppen ebből az okból kifolyólag érdemes megnézetni valakivel még a vásárlás előtt. Ez pedig egy olyan személy kell, hogy legyen, aki ért ezekhez a dolgokhoz, és pártatlan véleményt tud mondani, esetleg tapasztalatból is. Ha ilyen személyt keresünk, akkor a legbiztosabb egy szakmabelit kérdezni. Ő el fogja majd mondani nekünk, hogy mire kell vigyáznunk, és hogy melyek azok a szempontok, amelyek alapján döntenünk kell. Ilyenkor azokkal az összetevőkkel kell kezdenünk az értékelést, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy az autó működésbe lépjen. Az egyik legfontosabb ilyen természetesen a motor. Hogyha ez nem passzol az autóba, vagy valamilyen gond van vele, akkor egyértelmű, hogy az meggátolja a helyes működését. Ezért is van az, hogy az emberek legelőször (vagy a márka után mindenképpen) azt nézik meg, hogy milyen fajta motor jár az autóba. Hogy ezt el lehessen dönteni, elsősorban azt kell meggondolni, hogy turbómotorost, vagy kompresszorosat szeretnénk inkább.

Az autóban található turbómotor

Előnyök és hátrányok

 

Természetesen mindkettőnek megvannak a maga előnyei, és hátrányai is. Hogy legyen, amin elindulni, felsorolunk párat: a turbós motorok nagyobb literteljesítménnyel rendelkeznek, és emellett a kipufogó energiáját használják, így nem megy mínuszba úgy az energia, mint a másik fajtánál. A kompresszor legnagyobb előnye, és egyben lényege az, hogy képes a legkisebb fordulaton is nyomást előállítani, amíg erre a turbó nem képes. Akárhogyan is döntünk, mindenképpen kérjünk szakértői véleményt. A legtöbb esetben jobban ajánlják a turbót, mert sokkal könnyebb a javítása meg a felújítása is. Hogyha már döntött, akkor tanácsos, ha ellenőrizteti ezt a részt, ami előtt még kifizetné, főleg akkor, ha másodkézből vásárolta.