Európai Regionális Fejlesztési Alap
AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

TRW

TRW alkatrészek, TRW féktárcsa, fékbetét

 

TRW logó

A TRW féktárcsa és TRW fékbetét minősége világszerte elismert, kedvező árakon vásárolhatóak, így nagyon közkedveltek webáruházunk vásárlóinak körében is.
 

TRW márkaismertető

 
Egy kis jövő a múltból: 1968-1971 időszakából érdemes megjegyeznünk 3 nevet. Dr. Baruch Berman, Dr. George H. Gelb és Dr. Neal A. Richardson. Ez a három ember a cég mérnökeként kidolgozta annak a meghajtásláncnak az alapját, melyet a mai hibridekben is használnak. Az EMT (electromechanical transmission) nevű rendszer ismertetője a kisméretű motor és a használható teljesítmény megjelenése volt. Ez egy olyan hibrid meghajtás volt, amely robbanékonyabbá tette a kisebb motorral szerelt járműveket egy elektromechanikus váltó segítségével. A TRW Automotive vállalata a világ 10 legnagyobb autóipari beszállítóinak egyike. Az autós biztonság piacán ők rendelkeznek a legszélesebb termékpalettával. A cég gyártósoráról lekerülnek alváz- és utasvédelmi rendszerek, emellett kiegészítő termékek, motorrészegységek valamint motorizált biztonsági övek is.
 
Azon termékei, melyek a termékpalettájának élén állnak, piacvezetők is egyben. Ez nem véletlen, hiszen a fejlesztésen, gyártáson több mint 4000 mérnökük dolgozik. A TRW Automotive 2005-ös forgalma elérte a 12.6 milliárd dollárt, ezzel a világ első tíz legnagyobb gyári beszállítójának számít, és ezzel a kimagasló gazdasági teljesítményével vezető szerepet tölt be az autóalkatrészek világpiacán. A cég székhelye Amerikában van, de több tucat országban van jelen telephelyekkel, egyéb létesítményeivel. Több mint 65 000 embernek ad munkahelyet elszórva a világban – Amerika több területén, Európában, Ázsiában. A TRW az európai autóipar pótalkatrészpiacán 14 különböző telephelyen több mint 2000 munkatárssal képviselteti magát. Mára vezetővé vált a világpiacon a tárcsafékrendszerek, biztonsági övek és az elektromosan vezérelt kormányművek, légzsákok, kipörgésgátló-rendszerek és motorszelepek gyártásában.
 
 
Népszerű TRW alkatrészek webáruházunkban:
  • TRW féktárcsa
  • TRW fékbetét
  • TRW lengőkar
  • TRW lengéscsillapító
  • TRW féknyereg
  • TRW stabilizátor

 

Keresse meg az autójához megfelelő TRW fék alkatrészeket:
Irány a bolt

 

TRW féktárcsa, fékbetét, TRW lengéscsillapító webáruház

TRW alkatrészek minden harmadik autóban

Így lehet, hogy Japánban minden második, Európában minden harmadik és a világon minden negyedik új autóban a TRW termékeit találjuk. A TRW vállalat Lucas védjegye a legismertebb a féktermékek piacán, Európa piacának egyik vezető gyártója. A piacon jelen lévő gépjárművek 95%-át kiszolgálja fékalkatrészeinek palettájával, melyben megtalálhatjuk a féktuskóktól a féktárcsákon át a fékpofákat, fékdobokat, illetve új és felújított féknyergeket, de a hidraulikai rendszerekben is kínál fékhengereket, fékfolyadékokat, javítókészleteket, főfékhengereket és szerszámokat. Az összes TRW gyártósorról származó kormány- és futóműalkatrész megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak, ez a kulcs ahhoz, hogy autógyártó cégek beszállítója lehessen. A több mint 1.700 féle terméket kínáló választékában megtalálhatjuk a keresztlengőkaroktól elkezdve, nyomtávkarokat és nyomtávkarvégeket, stabilizátorokat, csapágyakat, vezető- és tartócsuklókat, axiális csuklókat, kormányhüvelyeket és kormányműveket a legkitűnőbb minőségben.

 

TRW féktárcsa

TRW alkatrész választék

A TRW féktárcsák gyártásához a cég több mint 100 éves tapasztalatát és szaktudását használja fel, választékuk az európai gépjárműpark mintegy 98%-át lefedi. Féktárcsáik még a gyártói előírásokat is túlteljesítik.  A TRW évente több mint 12 millió darab féktárcsát gyárt, vannak köztük gyári alkatrészek és utángyártott piacra készített termékek egyaránt. 

 

Egy eredeti TRW alkatrész soha nem egy már létező modell kopírozott mása – mindegyik típus gyártástá hosszas tervezési folyamat előzi meg. A vállalat saját fejlesztésű, piacon egyedülállónak számító terméke az ún. feketére festett féktárcsa, mellyel céljuk a korrózió állóság, valamint a teljesítmény növelése. A tárcsa részeit speciális fekete festékbe mártják, s ezáltal egy különleges felületet képeznek rajta, amely gátat szab a korróziónak. A fekete féktárcsákat VCI korróziógátló papírba csomagolják, ennek köszönhetően nem szükséges olyan olajba vagy rozsdagátló szerbe rakni, aminek letörlésével beszerelés előtt bajlódni kellene. Csak kivesszük a dobozból, és neki állunk a munkának – ezzel időt és pénzt spórolva magunknak.

 

A magas széntartalmú TRW féktárcsát nem csak arra tervezik, hogy a legmagasabb elvárásoknak megfeleljen, hanem azért is, hogy a világ elsőszámú féktárcsája legyen – épp ezért úgy fejlesztik, hogy még a gyártói előírásokat is túlszárnyalja. Fejlett hőháztartással rendelkeznek, nagyon tartósak és folyamatosan max teljesítményt nyújtanak. A magas széntartalmú féktárcsák nem csak a tömegre és fékerőre, de a zaj-rezgés-keménység hármasra vonatkozó elvárásoknak is maradéktalanul megfelelnek. Optimális hővezetési képességgel bírnak, aminek köszönhetően nem hevülnek túl működés közben, vagyis stabilabb, tartósabb fékerőt produkálnak. További előnyük még, hogy később deformálódnak, mint hagyományos versenytársaik. A magas széntartalmú TRW féktárcsák a zaj- és vibrációmentes működést biztosítanak.

 

A féktárcsák tervezésénél a TRW minden egyes alkatrész minden apró részletére figyel, gondosan válogatják a nyersanyagokat. Minden öntvényanyaguk minsőgéi GG20 vagy a magas széntartalmú tárcsák esetében GG15HC anyagból készül. A megmunkálásra is kiemelt figyelmet fordítanak: a tárcsavastagság-változás sohasem haladja meg a 12 µm-t, a középső lyukat a H8 szabvány alapján fixálják. Ennek köszönhetően gondmentesen beszerelhetők és vezetés közben sem érhet minket kellemetlen meglepetés.

 

TRW fékbetét

 

A TRW utángyártott fékbetétek kimagasló minőséget nyújtanak kategóriájukban, megbízható a teljesítményük, bármikor számíthatsz rájuk. A TRW egy saját technológiát fejlesztett ki fékbetétjeihez, melynek neve COTEC. Korszerű szilikát bevonattal látják el a súrlódó felületet, ezáltal még biztosabb kapcsolódást teremtve a fékbetét és a féktárcsa között. A Cotec TRW fékbetétek akár 7 méterrel is előbb meg tudják állítani a kocsit, mint más prémium márkák betétjei, a bekoptatás ideje alatt is. Mivel a technológia nagyon bevált, ezért már az Európában értékesített TRW fékbetétek több mint 90%-át el is látták vele.
 
A COTEC mellett egy ún. DTEC technológiát is kifejlesztettek, ami egy prémium minőségű, kerámiaformulás, alacsony porképződéssel járó fékbetét, a COTEC bevonattal rendelkező betétek összes előnyét is magában hordozza. Az alacsony porképződésért felelős rétegnek köszönhetően akár 45%-kal csökkentheti a felületi koszt. A DTEC fékbetétek tehát hozzájárulnak a kerekek tisztántartásához.

 

A súrlódó anyagok az első és hátsó fékbetéteknél is rendkívül fontosak – ezt a TRW is belátta, s immár házon belül állítják elő a súrlódóanyag-vegyületet. Ennek köszönhetően tökéletes benne a nyersanyagok – a gumitól kezdve a grafitig – aránya, s ezáltal a TRW fékbetétek teljesítménye is bármilyen körülmények között is működjenek. Égetési módszereikkel 600-700 Celius fokra hevítik a fékbetéteket, melynek köszönhetően rövidül a bekoptatási idejük.