AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Az ablaktörlő lapátok

Manapság már a piacon, számtalan ablaktörlő lapát típusai közül válogathatunk, melyeket igényeink szerint vásárolhatunk meg. A típusok közül, mindig döntsünk a minőségesebb darabok mellett, hogy hosszabb ideig szolgálhassanak bennünket, valamint garantáltan tökéletes munkát végezzenek.

Ablaktörlő lapátok típusai

Először is vannak a normál lapátok, melyek még ma is gyakran előfordulnak, nem csak a régebbi, de az új típusú autókon is. Ezeknek a száma lassan csökken, az egyre modernebb változatok megjelenése miatt. Az üzletek kínálatában 10 és 28 hüvelyes lapátok állnak rendelkezésünkre. Ha ezeket a hagyományos lapátokat szeretnénk egy divatosabb változatra lecserélni, érdemes ilyen esetben beszélni egy hozzá értő szakértővel, mert lehet, szükségünk lehet egy új motorra, ami meghatja, valamint ablaktörlő karokra és új vezetékekre. Léteznek még a lapos ablaktörlő lapátok, melyek a legkeresettebbek a piacon. Ezek ellenállnak a nagy sebességnél fellépő felemelő erőknek és még a legzordabb időjárásnak is. Kiváló törlőgumival vannak felszerelve, ami lehetővé teszi a hosszú élettartamukat. Tökéletesen illeszkednek, bármilyen ívű szélvédőhöz. Minden évszakban tökéletesen teljesítenek.

Ablaktörlő lapátok

Mikor cseréljük ki az ablaktörlő lapátokat és milyen márka mellett döntsünk?

Idővel az ablaktörlő lapátok elhasználódnak, elkopnak, és viszonylag gyakran szorulnak cserére. Szerencsére nem okoz komolyabb gondot sem a megvásárlásuk, sem a felszerelésük. De mikor is cseréljük ki ezeket a lapátokat? Az ablaktörlő kopásnak sokszor látható vagy hallható jelei vannak. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy mikor cseréljük ki, legjobb, ha ezt 12 havonta megtesszük, vagy akkor, amikor rázkódik és zajt kelt használat közben. Az amortizációs jeleket leellenőrizhetjük úgy, ha az ujjunkat végighúzzuk a törlőgumi mentén. Amennyiben károsodást észlelünk, akkor már biztosan sorra kerül, az új megvétele. Ezenkívül még a látható jelei közé tartozik, ha használat közben a szélvédőnk csíkos marad. A vásárlás során, a legjobban ajánlottak, a Bosch Aerotwin ablaktörlő lapátok. Ezek könnyen illeszkednek, csendesek használat közben, és valóban szárazon hagyják a szélvédőnket. A másik közkedvelt márka, a Champion Contract, mely nagyszerűen letörli, és tisztán hagyja a szélvédőt, viszont hibát is ejthet, ha a lapát rosszul működik. A Valeo márka az egyik, ami a legjobbnak bizonyult, de ez is hajlamos a hibákra. Megesik, hogy finom vonalakat hagy a szélvédőn.