AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tömítések, szigetelések felkészítése a télre

Az autónk számos nyílászáró szerkezetének hibátlan működéséről tömítések, gumi- vagy egyéb anyagból készült szigetelő felületek gondoskodnak, amelyek jelentősége télen, a hideg beálltával hirtelen megnő.

A gumitömítés kis sérülése nagy gondot okozhat

A nyáron kellemesen húzó ajtó, vagy a csomagtartó sérült gumi tömítése alig okoz problémát, sőt néha még előnyösnek is tűnik. Télen azonban drámaian más lehet a helyzet, ha az ajtó nem zár elég jól és mínusz 10-20 fokban 120 kilométeres sebességgel szeljük a decemberi éjszaka levegőjét. Ilyenkor egy tűfoknyi fals nyílás is nagy mennyiségű hideg levegőt képes az utastérbe vezetni, tekintettel a külső és a belső hőmérséklet nagy és kedvezőtlen irányú különbségére, valamint a nagy sebesség okozta légnyomásra. A csomagtartó tetejének kis szigetelési hibája, egy nagyobb tárgy beemelésekor keletkezett gumisérülés, télen vízzel telhet meg, megfagyhat és komoly gondok forrása lehet.

Téli autó szigetelés

Tömítés ellenőrzés a téli szezon előtt

Ezért a téli szezon előtt érdemes néhány alapos pillantást vetni az ajtók, ablakok és a csomagtartó szigetelésére. Ezek nagyrészt gumiból vannak és ennek megfelelő, erre a célra kifejlesztett anyagokat tartalmazó ápolószerek felhasználásával elvégzett karbantartásra szorulnak. A leggyakoribb ezeknek a gumi szigetelőknek a szilikonnal vagy ápoló zsírral történő átitatása, ami visszaadja a rugalmasságukat és tömítő képességüket. Abban az esetben, ha például a csomagtartó vagy az ajtó gumi tömítése komolyabban sérült, szakadt megfontolandó a teljes cseréje is.