AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Több milliárd forintból fejlődik hazánkban az elektromos autók ipara

A japán GS Yuasa lítium-ionos akkumulátorokat fog gyártani Miskolcon. A cég 8,8 milliárd forint értékű beruházását a kormány 465 milliós támogatással segítette. Hazánk rákészül az önvezető járművek és az elektromobilitás technológiáinak meghonosítására.

 

Szükség van a hightech vállalatok szerepvállalására

 

A magyar gazdaság sikerei a következő években azon múlnak, hogy sikerül-e a minél gyorsabb átállás az új autóipari korszakra, az önvezető járművek és az elektromobilitás technológiáinak meghonosítására. Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette ki. Az MTI híre szerint a legkorszerűbb technológiák magyarországi bevezetéséhez szükség van a hightech vállalatok szerepvállalására, ezért a japán GS Yuasa 8,8 milliárd forint értékű miskolci beruházását a kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette. A miskolci lesz az első üzem Japánon kívül, ahol a vállalat lítium-ionos akkumulátorokat gyárt. A csaknem 29 millió eurós befektetéssel az első szakaszban 51 munkahely jön létre, az építkezés már februárban elkezdődött és 2019-ben fog elkészülni.

Az elektromos autók akkumulátora

A megoldás kulcsa lehet a lítium-ionos akkumulátor

 

Az elmúlt évek éghajlatváltozása sürgetővé tette a széndioxid-kibocsátás mérséklését, ez pedig az autóipart is új kihívások elé állította. A rendelkezésre álló idő szűkös, de a károsanyag-kibocsátásra megoldást jelenthetnek az elektromos autók, a lítium-ionos akkumulátoroknak pedig ezek meghajtásában kiemelt jelentősége lehet. Az akkumulátorokat, elemeket, töltőket és más elektromos berendezéseket gyártó GS Yuasa Corporation 17 országban 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele a 2017-es üzleti évben 3 milliárd dollár volt. A kiotói székhelyű cég magyarországi leányvállalatát, a miskolci GS Yuasa Magyarország Kft.-t tavaly október 30-án jegyezték be.