AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Tiszta szélvédő, gondtalan vezetés

A járművek szélvédőjének tisztasága nagyon fontos. Ennek legalább annyi figyelmet kell szentelnünk, mint például a gumiabroncsok állapotának.

 

A piszkos szélvédővel, akár balesetet is okozhatunk

 

Nagyon rossz és bosszantó dolognak számít, amikor egy baleset a piszkos és maszatos szélvédő miatt történik. Egy piszkos szélvédő, nem csak zavaró a szépséget illetően, de veszélyes is, mivel korlátoz bennünket a tökéletes látásban. Ennek belülről és kívülről is tisztának kell lennie. Bár erre úgy nézhetünk, hogy ez egy lényegtelen dolog, és tisztántartása pofon egyszerű, viszont ez egyáltalán nincs így. Sokan már évek óta keresik a megoldást arra, hogy szélvédőjük kristálytiszta legyen, csíkmentes, viszont gyakran a végeredmény csalódást okoz. A tiszta szélvédőhöz nincs sok mindenre szükségünk, csak papírtörlőre, mikro szálas törölközőre, alkoholra és üvegtisztítóra. Kezdjük a külső üveggel. Ez az autón a második legnagyobb terület, a gépkocsi váza után. Sokan papírtörlőt, illetve újságpapírt használnak a tisztítás során, viszont ezek gyakran a víz hatására szétszakadnak és a darabjai az üvegre tapadnak, az erős anyagú újságok pedig megkarcolják az üveget. A legjobb megoldás, ha erre inkább mikro szálas törölközőt használunk. Ez nem túl drága, és biztosan nem hagy semmiféle maradékot. A munkát mindenképp árnyékos helyen kell végeznünk, és a törölközőt gyakori fordítással használni. Egyszerre a szélvédő egyik felét tisztítsuk meg. Használjunk a tisztításhoz az üvegtisztító sprayt, és a törölközővel végezzünk körkörös mozdulatokat, majd amikor már teljesen szárazra töröltük, jöhet a papírtörlő és az alkohol, amivel eltüntethetjük az ott maradt maszatot. Miután ezzel végeztünk, a törölközővel mindenképp töröljük még le az ablaktörlő lapátok széleit is.

A szélvédő tisztaságának fontossága

A szélvédő tisztítása külsőleg és belsőleg is egyaránt fontos

 

Belül is végezzük el a tisztítást. Ha sötétített ablakokkal rendelkezünk, akkor semmiképp se használjunk alkoholtartalmú üvegtisztítót, itt elegendő, ha valamilyen mosószeres vizet alkalmazunk. A szélvédő belső tisztítása nem számít könnyű munkának, mivel ehhez a műszerfal miatt nehéz hozzáférni. Először a műszerfalat tisztítsuk le. Vigyázzunk, ha erre valamilyen viaszt vagy olajat használunk, akkor ez ne érintkezzen az üveggel. Ezután fogjunk hozzá a szélvédő üvegének tisztításához. Az üvegtisztítót érdemes a törlőruhára permetezni, így mindenhová egyenletesen kenhetünk belőle, és nem fog lefolyni olyan helyekre, ahol nincs rá szükség. Ezután itt is, mint külsőleg, jöhet az alkohol, majd a papírtörlő és már búcsút is inthetünk a csíkoknak.