AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

CITROËN típus választása.
  1. tipus
  2. citro_n
Választott gépjármű:


Kérjük válassza ki gépjárműve megfelelő típusát


Citroen alkatrészek gyártása ma már nem francia monopólium, mint ahogy az emblematikus francia márkanév is világmárkává nőtte ki magát. A Kovács Autóalkatrész Webáruház még számos egyéb világmárkához forgalmaz termékeket.

Citroen alkatrészek - Made in France

A Citroen alkatrészek a kezdet kezdetén szinte kizárólag francia termékek voltak, ami nem csoda, hiszen a márka is tipikusan francai, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a gallok a szavazatok 37 százalékával az elmúlt 70 év legnépszerűbb autójának a Citroen DS-t választották. Azt a ronda, hátrafelé lejtő, de kiváló légellenállású, első kerék meghajtású és hidropneumatikus rugózású, tárcsafékes szörnyeteget, ami 1999-ben elnyerte az évszázad autója címet is. Csak ehhez a modellhez tízmillió számra kellettek a Citroen alkatrészek, hiszen mintegy 20 évig gyártottak, összesen közel másfél milliós darabszámban.

Utángyártott Citroen alkatrészek

A Citroen nem csak egy modell

Természetesen Citroen alkatrészek ma már a világon szinte mindenütt készülnek, ahogy az autó sem csak a franciák kedvence. Megalkotója André Citroen az első négy hengeres, 1330 köbcentis modelljét 1919-ben dobta a piacra. Mára a Citroen a haszonjárműveivel, főleg kisteherautóival is a legjobbak között van. Néhány szó egy másik ikonról: a Citroen 2 CV-ről, ami a nagyon kicsi autó projektjeként indult, amolyan francia Volkswagen akart lenni. Az is lett. Sikerült a VW bogárnál is csúnyább személyautót alkotni. Annyira rondát, hogy az már szép. Számos jó tulajdonsága közül csak egy: 3 litert fogyasztott 100 kilométeren. Elképzelni is nehéz, hogy csak ehhez az 1948 és 1999 között gyártott több mint 5 millió kisautóhoz hány millió Citroen alkatrész készült.