AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Melegítés szabályozó választása.

Melegítés szabályozó teszi lehetővé, hogy az autónk motorját nagy hidegben is gyorsan üzemi hőmérsékletre tudjuk melegíteni. Az üzemanyag rendszer alkatrészei között a melegítés szabályozó alkalmazásával rövid időn belül optimális működési feltételek hozhatók létre.

A melegítés szabályozó szerepe

Minden motort jelentősen igénybe vesz az indítás. Különösen hideg időben, még akkor is, ha egyébként könnyen beindul. A motorkopás egyik legfontosabb forrása a hideg indítás. Gyakran előfordul, hogy az öregedő, kompresszióját vesztett motor nem képes úgy összesűríteni a levegőt, ...


Keresse meg az autójához megfelelő melegítés szabályozót:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...hogy a befecskendezett gáz öngyulladásához szükséges hőmérséklet létrejöjjön, amin a legjobb izzítórendszer sem tud segíteni. Ilyenkor lép elő ez az alkatrész, ami egy motort előmelegítő berendezés, ahol a melegítő folyadékot a hőmérséklet különbsége keringetteti.

A melegítés szabályozó működése

Melegítés szabályozó

A motor hőmérsékletét még indulás előtt legalább 40 C fokra emeli. Ez a hőmérsékleti határ, ami fölött a motor indíthatósága a legjobb és a motor igénybevétele a legkisebb az indítás miatt, ami arra vezethető vissza, hogy ezen a hőmérsékleten már a motorban használt olajok kenőhatása megfelelő, míg a hideg motor esetén a megdermedt olaj nem képes jól ellátni a feladatát. A hideg motorban az égési folyamatok is tökéletlenek, ami nem csak a nagyobb üzemanyag fogyasztásban jelentkezik, de a nagyobb károsanyagkibocsátás miatt megterheli a környezetet is.