AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hajtókar csapágy választása.

Hajtókar csapágy – ez bizony az autónk motorjának egyik leginkább igénybe vett motorblokk alkatrésze. A hajtókar ugyanis a főtengelyhez (a forgattyústengelyhez) kapcsolódik, ez a rendszer alakítja át a dugattyúk alternáló (le-fel) mozgását forgó mozgássá.

Hajtókar csapágy csere

Ha bármi gond van, például a hajtókar csapágy, vagy maga a hajtókar csörgő hangot ad, késedelem nélkül szakemberhez kell fordulni, mert egy csapágy hibája további drága rendellenességeket okozhat. A hajtókar csapágy hiba oka leggyakrabban a kenési hiányosság, vagyis az, hogy hajtókar és a csapágy közül a rájuk ható nagy erő kiszorította az olajat, ...


Keresse meg autójához megfelelő Hajtókar csapágyat:

Hajtokar csapágy ára hibáinak okai és cseréje

...a vékony olajfilm megszakadt és a súrlódás megrongálta a hajtókar csapágyat. Minél nagyobb terheléssel jár a motor, annál nagyobb az esélye az ilyen hibák előfordulásának, ezért nem biztos, hogy jó ötlet egy motor teljesítményének utólagos felsrófolása.

Hajtókar csapágy hiba okai

Hajtókar csapágy

Az is a hajtókar csapágy hiba forrása lehet, ha motortisztító adalékokat szoktak önteni a motorba az olajcserék előtt. Ez ugyanis előbb-utóbb tönkreteszi a sérülékeny hajtókar csapágy készletet. A motortisztító adalékok ugyanis a kenést szolgáló puha fémeket oldanak ki a csúszó hajtókar csapágyak felületéről. A hajtókar csapágy csere nem egyszerű művelet, ha ugyanis felmerül a gyanú, hogy az egyik hajtókar alsó hajtókar csapágya (ezt hívják forgattyúkar vagy hajtókar csapágynak) elromlott, először méréseket kell végezni. Mindenképpen jó szakszervizbe kell vinni az autót, mert a forgattyús mechanizmus a motor lelke, ezt aztán tényleg nem érdemes elrontani. A hajtókar csapágy csere egy motorgenerál része is lehet, ilyenkor ugyanis ki szokták cserélni az elkopott, tönkrement alkatrészeket a motorban. Egy motorgenerál nem olcsó mulatság, célszerű egy megbízható szerelővel konzultálni, mielőtt belevágunk akár a hajtókar csapágyak cseréjébe. A hajtókarcsapágy csere fontos feladat a motorfelújítás, motorgenerál során. Kopásuk formája kiváló motordiagnosztika.