AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hajtókar csapágy választása.


Hajtókar csapágy – ez bizony az autónk motorjának egyik leginkább igénybe vett alkatrésze. A hajtókar ugyanis a főtengelyhez (a forgattyústengelyhez) kapcsolódik, ez a rendszer alakítja át a dugattyúk alternáló (le-fel) mozgását forgó mozgássá.

Hajtókar csapágy csere

Ha bármi gond van, például a hajtókar csapágy, vagy maga a hajtókar csörgő hangot ad, késedelem nélkül szakemberhez kell fordulni, mert egy csapágy hibája további drága rendellenességeket okozhat. A hajtókar csapágy hiba oka leggyakrabban a kenési hiányosság, vagyis az, hogy hajtókar és a csapágy közül a rájuk ható nagy erő kiszorította az olajat, ...


Keresse meg autójához megfelelő Hajtókar csapágyat:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok

Hajtokar csapágy ára hibáinak okai és cseréje

...a vékony olajfilm megszakadt és a súrlódás megrongálta a hajtókar csapágyat. Minél nagyobb terheléssel jár a motor, annál nagyobb az esélye az ilyen hibák előfordulásának, ezért nem biztos, hogy jó ötlet egy motor teljesítményének utólagos felsrófolása. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Hajtókar csapágy hiba okai

Hajtókar csapágy kereső autóalkatrész webáruház

Az is a hajtókar csapágy hiba forrása lehet, ha motortisztító adalékokat szoktak önteni a motorba az olajcserék előtt. Ez ugyanis előbb-utóbb tönkreteszi a sérülékeny hajtókar csapágy készletet. A motortisztító adalékok ugyanis a kenést szolgáló puha fémeket oldanak ki a csúszó hajtókar csapágyak felületéről. A hajtókar csapágy csere nem egyszerű művelet, ha ugyanis felmerül a gyanú, hogy az egyik hajtókar alsó hajtókar csapágya (ezt hívják forgattyúkar vagy hajtókar csapágynak) elromlott, először méréseket kell végezni. Mindenképpen jó szakszervizbe kell vinni az autót, mert a forgattyús mechanizmus a motor lelke, ezt aztán tényleg nem érdemes elrontani. A hajtókar csapágy csere egy motorgenerál része is lehet, ilyenkor ugyanis ki szokták cserélni az elkopott, tönkrement alkatrészeket a motorban. Egy motorgenerál nem olcsó mulatság, célszerű egy megbízható szerelővel konzultálni, mielőtt belevágunk akár a hajtókar csapágyak cseréjébe. A hajtókarcsapágy csere fontos feladat a motorfelújítás, motorgenerál során. Kopásuk formája kiváló motordiagnosztika.