AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Önindító persely választása.

Önindító persely gondoskodik arról, hogy az önindító elektromos motor tengelyének rögzítési pontján, a tengely helyett, az azt magába foglaló persely kopjon el előbb.

Az önindító persely szerepe

Az önindító persely ugyanazt a szerepet játssza az autó önindító motorjában, amit minden, a forgó tengelyvégeken található persely, azaz, a tengely helyett kopik, lehetővé téve, hogy az egész tengely cseréje nélkül is helyre lehessen állítani a kopás előtti állapotot.


Keresse meg autójához megfelelő önindító perselyt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A persely anyaga ezért puhább, mint a tengely anyaga, így előbb is kopik el, amivel megvédi magát a tengelyt. A motor főtengelyének megforgatásához az önindító motornak hirtelen, nagy teljesítményt kell kifejtenie, ami a tengelyeket is extrém igénybe veszi. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

Az önindító persely meghibásodása

Az indítás pillanatában az önindító motor tengelyére ható nagy erő keményen igénybe veszi a tengelyvégeken lévő perselyeket. Egy idő után a persely megkopását, lazulását, az önindító motor tengelyének lötyögését tapasztalhatjuk, ami azt eredményezheti, hogy az önindító motor nem képes, vagy csak részben, illetve hullámzó intenzitással forgatja meg az önindító fogaskerekét, amely a főtengely meghajtását szolgálja. Ez végső esetben odáig fajulhat, hogy az önindító felmondja a szolgálatot. Ha mindezért a persely a felelős, a hiba könnyen elhárítható az önindító persely cseréjével.