AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Generátor választása.

Generátor, ha autóban működik, kettős feladatot lát el: ellátja árammal a jármű működő elektromos berendezéseit és közben tölti az akkumulátort is. A szükséges mozgási energiát pedig a motortól kapja szíjhatáson keresztül.

Autó generátor működése és feladata az elektromos hálózat fenntartása közben.

A szabványos autógenerátor váltakozó feszültséget állít elő az elektromágneses indukció – mozgási indukció – törvényei szerint, a váltóáramot a beépített egyenirányító híd alakítja át. Teljesítménye csak alapjárat alatti fordulatszámon alacsony, az alapjárat és maximális fordulatszám között ugyanazt a feszültséget kell adnia, ...


Keresse meg autójához megfelelő generátort és alkatrészeit:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...erről egy generátor feszültségszabályzó gondoskodik. Ha mégis változik a feszültség, valószínűleg az egyenirányító egyik diódája lehet hibás. Az áramerősség ezzel szemben a fogyasztástól függően változik. Ha egyre több fogyasztót kapcsolunk be, akkor az autógenerátor egyre kevesebb töltőáramot küld az akkumulátornak. A fordulatszám emelkedésével azonban egy szint után az is állandó lehet. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket!

Generátor javítás.

Javítása nem csak lehetséges, hanem célszerű is. Miközben egyre több az olyan alkatrész, amelyet már nem érdemes javítani, hiszen sok az olcsó tömeg gyártott új alkatrész, az autógenerátor a kivételek közé tartozik.Javítása természetesen annak szétszerelésével kezdődik. A sok alkatrész közül csak a szénkeféket és a csapágyakat dobják ki azonnal, ezek erősen kopnak, ezért mindenképpen cserélik őket. Az elektromos alkatrészek állapotát ezzel szemben méréssel állapítják meg - persze ha elromlottak, ezeket is újakra cserélik. A tisztítás, rozsdamentesítés után ismét összerakják a generátort, végezetül még a szintén felújított és újrafestett ékszíjtárcsát és hűtőventilátort is felszerelik. Ezzel azonban még nincs vége a javításnak, mert még tesztelni is kell.