Európai Regionális Fejlesztési Alap
AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Generátor választása.

Generátor, ha autóban működik, kettős feladatot lát el: ellátja árammal a jármű működő elektromos berendezéseit, és közben tölti az akkumulátort is. A szükséges mozgási energiát pedig a motortól kapja szíjhatáson keresztül. Tekintse meg a teljes generátor, önindító alkatrész választék termékeit!

Autó generátor működése és feladata az elektromos hálózat fenntartása közben

A szabványos autó generátor váltakozó feszültséget állít elő az elektromágneses indukció – mozgási indukció – törvényei szerint, a váltóáramot a beépített egyenirányító híd alakítja át. Teljesítménye csak alapjárat alatti fordulatszámon alacsony, az alapjárat és maximális fordulatszám között ugyanazt a feszültséget kell adnia, ...


Keresse meg az autójához megfelelő generátor alkatrészt:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...erről egy generátor feszültségszabályzó gondoskodik. Ha mégis változik a feszültség, valószínűleg az egyenirányító egyik diódája lehet hibás. Az áramerősség ezzel szemben a fogyasztástól függően változik. Ha egyre több fogyasztót kapcsolunk be, akkor az autógenerátor egyre kevesebb töltőáramot küld az akkumulátornak. A fordulatszám emelkedésével azonban egy szint után az is állandó lehet.

Generátor javítás

A generátor Autó generátorjavítása nem csak lehetséges, hanem célszerű is. Miközben egyre több az olyan alkatrész, amelyet már nem érdemes javítani, hiszen sok az olcsó tömeg gyártott új alkatrész, az autógenerátor a kivételek közé tartozik.Javítása természetesen annak szétszerelésével kezdődik. A sok alkatrész közül csak a szénkeféket és a csapágyakat dobják ki azonnal, ezek erősen kopnak, ezért mindenképpen cserélik őket. Az elektromos alkatrészek állapotát ezzel szemben méréssel állapítják meg - persze ha elromlottak, ezeket is újakra cserélik. A tisztítás, rozsdamentesítés után ismét összerakják a generátort, végezetül még a szintén felújított és újrafestett ékszíjtárcsát és hűtőventilátort is felszerelik. Ezzel azonban még nincs vége a javításnak, mert még tesztelni is kell.