AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Csavar választása.


Csavar gondoskodik arról, hogy a generátort meghajtó szíj mindig feszes maradjon. Ezért ezt a csavart gyakran generátor szíjfeszítő csavarnak is szokták hívni.

A csavar mi célt szolgál a meghajtó szíjnál

A csavar szerepe a generátor esetében valamivel összetettebb, mint egy egyszerű, vagy mezei csavar esetében. Itt ugyanis nem annyira csak két elem összekapcsolásáról, rögzítéséről gondoskodik a csavar, de arról is, hogy a szíjmeghajtó tengelyen elég feszes legyen a meghajtó szíj. Ennek ugyanis nem csak abban van fontos szerepe, hogy a szíjmeghajtás egyáltalán létrejöjjön, vagyis a megfeszített szíj súrlódása elég legyen a forgó mozgás átadásához, de arról is, hogy a forgás miatt létrejövő vibráció lazán megfeszített szíj esetén ne tegye idő előtt tönkre a szíjat magát, vagy akár a szíjtárcsa tengelyét is.


Keresse meg az autójához megfelelő csavart:


A szíjmeghajtás alfája és omegája

A szíjmeghajtás az egyik legjobb arra, hogy a belsőégésű motorok energiáját elektromos áram termelésére felhasználó generátoroknál megoldjuk a forgómozgás átvitelét. A főtengely energiáját a szíj juttatja el a generátorhoz, mégpedig úgy, hogy rugalmas kapcsolatot teremt a meghajtó és a meghajtott tengely között ahhoz, hogy a változó fordulatszám mellett se károsodjon egyik sem, továbbá az indulás és a leállás is problémamentesen megoldható legyen. A szíjmeghajtás hatékony működésének egyik alapfeltétele a meghajtó szíj feszessége, amit az erre alkalmazott csavar biztosít.