AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Izzófoglalat választása.

Izzófoglalat gondoskodik arról, hogy az autóban található fényforrások a működésükhöz szükséges elektromos energiához juthassanak az autó akkumulátorából, a hozzájuk vezető elektromos hálózaton keresztül. ..

Az izzófoglalat funkciója

Az izzófoglalat kettős funkcióval rendelkezik. Először is a fényforrásként szolgáló izzót tartja a helyén a folyamatosan izgő és mozgó autóban. Másrészről stabil és biztonságos kötés hoz létre az autó elektromos áramkörével, amelyen keresztül energiához juttatja az izzót. Mindezt úgy, hogy ez a kötés oldható legyen, hiszen az izzót időnként cserélni kell. Az izzófoglalatnak tehát olyannak kell lennie, hogy ezt a funkciót is jól ellássa. A korábbi idők legelterjedtebb izzófoglalata a menetes izzófoglalat volt, ahol az izzót, mint egy csavart az anyába, úgy kellett behajtani az izzófoglalatba. Mára ez az egyszerű helyzet – számos autós nagy bánatára – a múlt.


Keresse meg az autójához megfelelő izzófoglalatot:


Biztonságos, ámde nem egyszerű izzófoglalat

A mai kor autóiban a legtalányosabb és a legbonyolultabb izzófoglalatok találhatóak. Első ránézésre úgy tűnhet, hogy az autók tervezői abban is kemény versenyben állnak egymással, hogy melyikük autójában jelent nagyobb kihívást egy izzó cseréje. Egyelőre valamennyi márka fej-fej mellett halad ebben a gyilkos versenyben, de néhányan egy fejhosszal vezetnek, mivel az ő autóikban olyan izzófoglalat is van, aminek láttán a tapasztalt autószerelő is először elsírja magát. Az egyszerű autós ugyanis hiába is kezdene hozzá, hogy kicserélje az izzót, mivel az izzófoglalat olyan helyre van beszorítva, amibe csak ortopéd sebész segítségével tudná a kezét beerőszakolni, vagy több tucat hasonló bűvészmutatvány elvégzésével szerezne kellő jártasságot a mutatványhoz. Bízzuk ez inkább hivatásos autószerelő művészekre.