AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Utánállító csavar választása.

Utánállító csavar gondoskodik a fékberendezésben a kopó alkatrészek közötti állandó távolság fenntartásáról, a fékrendszernek a kopás függvényében történő utánállításáról. Tekintse meg a teljes fék mechanika alkatrész kínálatot!

Az utánállító csavar lényege

Az utánnállító csavar szükségességét indokolja, hogy a fékbetét kopásával egyidejűleg a fékbetét és a féktárcsa között megnövekvő távolságot folyamatosan az optimálisra kell szűkíteni. Ennek nagy szerepe van abban, hogy a fékpedál benyomását követően mindig ugyanannyi idő elteltével következzen be a megfelelő fékhatás. A folyamatosan kopó fékbetét és a féktárcsa közötti távolság az utánállító csavar nélkül idővel kritikus nagyságúra nőne, ami már érdemben befolyásolná a fékezés minőségét. A megengedett kopási értéken belül az utánállító csavar gondoskodik tehát a fék mindenkori gyors működéséről. A nagyobb kopás esetén azonban már csak a fékbetét cseréje lehet a megoldás.


Keresse meg az autójához megfelelő utánállító csavar alkatrészt:


Cseréje

Utánállító csavarAz utánállító csavar is megkophat, elhasználódhat, így időnként szükségessé válik a cseréje. Ilyenkor gondosan kell eljárni mind a  beszerzéskor, mind pedig a csere alkalmával. Előbbinél gondosan a megfelelő, a márkához és típushoz járó alkatrészt kell beszerezni, a beszereléskor pedig nagy figyelmet kell szentelni a csavar beállításának. Előnyös az utánállító csavar cseréjét a fékbetétek cseréjével egybekötni. Főleg abban az esetben, ha ez utóbbiak is megkérettek a cserére. Akár így, akár úgy az utánállító csavar helyes működése az egyik alapja annak, hogy az autó fékrendszere a tőle elvárható biztonságot nyújtsa az autósnak.