AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Fékfolyadék választása.

Minden ember szereti a járművét, biztos te is ezek közé tartozol. Egy autót sokféleképpen lehet szeretni. Van aki azt szeretné, hogy övé legyen a leggyorsabb autó, de vannak olyanok is akik a biztonságra törekszenek. Az ilyen emberek tisztában vannak azzal, hogy a legfontosabb a fékek tökéletes működése, amihez nélkülözhetetlen a jó minőségű fékfolyadék. További fék hidraulika autóalkatrészek kereséséhez kattintson ide!

A fékfolyadék nagyban elősegíti az erőátvitelt

Mivel a fékfolyadék egy szintetikus olaj, így összepréselhetetlen. Éppen ezért nagyban megkönnyíti az autó vezetőjét abban, hogy szükség esetén nagyon kis erő hatására megállíthassa az autót az által, hogy a fékpedál használatával kényszeríti a fékolajt a fékhengerek felé, amik rászorítják a fékpofákat a féktárcsákra. A minőségi fékfolyadék elengedhetetlen a biztonságos vezetés érdekében, ezért mindig figyeljünk a szakember tanácsára is!


Keresse meg az autójához megfelelő fékfolyadékot:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


A fékrendszer periodikus vizsgálata

FékfolyadékÉrdemes odafigyelni a fékolaj cseréjére is mert egy idő után, még ha nem is használjuk a járművet elfárad, elöregszik. A fékfolyadék cseréjét nem ajánlatos házilag elvégezni, mivel a fékfolyadék maró hatással van a fémekre, és az ember egészségére is káros hatással van. Szakember szükséges a fékrendszer karbantartására és ellenőrzésére. Amikor újratöltjük a fékfolyadékot szükség van a rendszer szellőztetésére, mert ha levegő marad a fékrendszerben vissza rúghatja a fékpedált ami balesetet okozhat. Ugyancsak szakember szükséges ahhoz, hogy a jármű márkájához megfelelő  minőségű fékfolyadékot használjuk. A biztonság érdekében nekünk is lehetőségünk van érdeklődni a fékfolyadék minőségéről. Ezt megtehetjük a DOT szám alapján, mely szerint a fékfolyadék osztályozva van. Szakemberek szerint leginkább ajánlott a DOT-4 és fékfolyadék, melynek forráspontja 230 – C fok.