AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szelepek választása.

Szelepek gondoskodnak az autók klímaberendezéseinél a levegő és az egyéb hőenergiát szállító közegek, például a hűtőfolyadék áramlásának szabályozásáról, a megfelelő nyomás létrejöttéről és fenntartásáról.

 

Szelepek irányítanak

 

A szelepek a klímaberendezésben amolyan forgalomirányító szerepet látnak el. Indítják vagy leállítják a hőenergiát továbbító közegeket, meghatározzák azok mozgási irányát és biztosítják, hogy a levegő vagy a hűtőfolyadék az autó hűtési és légkondicionáló rendszerében adott nyomáson közlekedjen. A szelepeket a klíma és hűtőrendszerek automatikája...


Keresse meg autójához megfelelő szelepeket:


Gyakori gyártmányok

Kevésbé gyakori gyártmányok


...vagy - kézi vezérlés esetén - maga az autós vezérli. Természetesen rendszerint áttételes formában, mert az utastér elérni kívánt hőmérsékletének beállításával egy olyan automatizmus indul be, ami aztán a maga helyén és idejében a szelepeket is vezérelni fogja.

 

Szelepek a klímaberendezésben

 

Autó szelepekA klímaberendezés egy elég összetett és sokoldalúan szabályozott rendszer, amelyben a nyomásszabályozó szelepek mellett olyan szelepek is működnek, amelyek az energia szállító közegeknél a hőmérséklet változás miatt létrejövő térfogat változásokat tartják kontroll alatt. Magyarul ha egy bizonyos térfogatnál, vagy nyomásnál nagyobb jön létre a rendszerben, akkor azt a szelep kiengedi belőle. Ez nagyon fontos és bizonyos esetekben extrém következményeket előz meg, hiszen az is előfordulhat, hogy a felmelegedett levegő, vagy a kiterjeszkedő vízpára akár fel is robbanthatja a klímaberendezést.