AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Légszárító választása.

Légszárító segítségével lehet szabályozni a gépkocsik légkondicionáló rendszerében a levegő páratartalmát, illetve megszabadítani a megcélzott hőmérsékletű levegőt a nedvességtartalmától.

A légszárító feladata

Az autók légkondicionáló berendezésébe beépített légszárító segítségével a rendszerben áramló levegőből kicsapódó víz távolítható el. A párakicsapódás természetes folyamat a légkondicionálókban, annak a következménye, hogy a hideg levegő kevesebb vizet képes magában tartani, mint a meleg. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!


Keresse meg autójához megfelelő légszárítót:


Ezért a hűtés során az autók hűtőrendszerében is kicsapódik a meleg levegőben lévő víz, amit el kell távolítani, ki kell szárítani. Erre szolgálnak a különféle típusú légszárítók, amelyeket a hűtőrendszerekbe építenek be.

A légszárító cseréje

Légszárító egység autóhozAz autókban használatos légkondicionáló berendezéseknél alkalmazott légszárítókkal szemben némileg más elvárásokat támasztanak, mint a hagyományos, az épületekben használatosak esetében. A legfontosabb, hogy ezeknek a mérete sokkal kisebb kell legyen, mivel az autókban szinte semmire sincs elég hely. Azon kívül minden, az autóba beépített berendezés az autóval együtt mozog, tehát mozgásba hozása a tömegével arányos energiákat emészt fel. Magyarul: az autóba szerelt légszárítónak energiatakarékossági okból is miniatürizálni érdemes.