AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hűtőventillátor lapát választása.

Hűtőventilátor lapát hajtja a levegőt az autó hűtőrendszerének hőcserélőjéhez, hogy a friss, hideg levegő el tudja szállítani a motortól odavezetett hőt. A ventilátor akkor a legfontosabb, amikor az autó áll.

 

A hűtőventilátor lapát szerepe

 

A hűtőventilátor lapát olyan lemez, amelyik profiljának, és gyors forgási sebességének köszönhetően a lehető legnagyobb légáramot képes létrehozni az autó hőcserélő rendszerénél. Nagyon hasonlít a repülőgép propellerére, amely ugyancsak a levegő mozgatására szolgál. Mivel nagy sebességgel és évek alatt igen sokat van üzemben, a hűtőventilátor is „lefáradhat” egy idő után.


Keresse meg autójához megfelelő hűtőventilátor lapátot:


Az is megtörténhet, hogy a forgó lapátba valami kemény tárgy, kavics, kő vagy fadarab ütközik, ami a hűtőventilátor lapát sérülését okozhatja.

 

A hűtőventilátor anyaga

 

Autó Hűtőventillátor lapátA nagy sebességgel forgó hűtőventilátor lapát olyan anyagból készül, ami jól bírja az ütközést a lapát útjába kerülő kisebb tárgyakkal, vagyis nem deformálódik, csorbul ki vagy törik el egykönnyen. Ez nem jelenti azt, hogy több kavics, kő ne tudna egy idő után olyan károkat okozni benne, ami már befolyásolja a lapátok teljesítményét, vagy – ami ugyancsak fontos – módosítja a forgásukat, amivel megterhelik a lapátot forgató tengelyt, abban idővel komoly elváltozásokat idézve elő. Mindez annak ellenére elő tud fordulni, hogy a ventilátor előtt rendre védőlemez van felszerelve. A hűtőventilátor lapát meghibásodása esetén minél előbb időt kell keríteni a lapát cseréjére.