AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Alapjárati mágnesszelep választása.

Alapjárati mágnesszelep gondoskodik arról, hogy az autó motorja alapjáraton, tehát amikor gyakorlatilag a mozdulatlan autónak nincs szükséges komolyabb motorteljesítményre, a szükséges üzemanyag-levegő keverék a hengerekbe jusson. A Kovács autó érzékelők, jeladók, kapcsolók, elektronika alkatrész webáruház választékában egyéb alkatrészek is megtalálhatók, tekintse meg őket!

Az alapjárati mágnesszelep funkciója

 

Az alapjárati mágnesszelep az üzemanyag és a levegő keverékének optimális kialakításáért felel a frissen indított motor, vagy egy helyben álló autó esetében, amikor a pillangószelepre nem érkezik utasítás a vezető lábával mozgatott gázpedáltól. Ez annyit jelent, hogy amikor a motor fordulatszáma egy kritikus érték alá esik, akkor az alapjárati mágnesszelep többlet levegőt juttat a nagyobb mennyiségű levegő és üzemanyag keverék létrejöttéhez, amit az üzemanyag befecskendező szelep egyidejű hosszabb nyitva tartása tesz lehetővé. 


Keresse meg az autójához megfelelő alapjárati mágnesszelep alkatrészt:


Miért kell az alapjáratot szabályozni?

Közlekedési lámpaAlapjáratban is, amikor az autó nem halad, vannak olyan fogyasztók a gépkocsiban, amelyek energiát, többlet fordulatszámot igényelnek. Ilyen lehet a klíma és számos egyéb elektromos berendezés. Az alapjárati mágnesszelep az ezek működéséből eredő teljesítményigényekre is reagálni tud és fenn tartja a szükséges fordulatszámot, biztosítja a megfelelő motorteljesítményt. Az alapjárati mágnesszelep egy zárt öntvényházból és egy mágneses szervoegységből áll. Ehhez egy fúvókaegység kapcsolóik, amely a szervoegység mozgásával eltérő levegő-keresztmetszeteket szabadít fel, és így a fojtószeleppel együtt szabályozza a levegő-üzemanyag keverék mennyiségét.