AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olaj Shop - Forgácsoló választása.

A forgácsoló olaj használatával, a munkadarab, a szerszám és a forgács, munka közben keletkezett hőmérséklete csökkenthető.

A forgácsoló olaj jelentősége

A forgácsoló olaj, egy olyan készítmény, amelyből vizes emulziót készíthetünk, az öntöttvas szerkezeti- és szerszámacélok forgácsolási munkálataihoz. A fémmegmunkálás során keletkezett hőenergiát, érdemes lehűteni. Ez a forgácsoló olaj egy hűtő és kenő folyadék, melynek legfontosabb feladata, hogy csökkentse a szerszám és a munkadarab közötti súrlódást, kopást, összehegedést, és az él-sisak képződést. Megkönnyíti a forgács leválasztását, a munkadarab felületét javítja és növeli a szerszám élettartamát, a keletkező hő csökkentésével.


Keresse meg az autójához megfelelő forgácsoló olajat:


A forgácsoló olaj használata

A forgácsoló olaj használatával, a munkadarab, a szerszám és a forgács súrlódási hőmérséklete csökkenthető. A három tényező közt kenőfilmet kell létrehozni, így magasabb megmunkálási hőmérséklet esetén is, a munkadarab méretpontossága megmarad, és a negatív felületi minőség is elkerülhető. A forgácsot mindig távolítsuk el, minden esetben tisztítsuk meg a munkadarabot, mivel a megmunkálási zónában maradt kisebb-nagyobb részecskék, ronthatják a felület minőségét. A forgácsoló folyadék követelményei, a jó emulgeáló képesség, átmeneti korrózió-gátló hatás, szűrhetőség, nedvesítő képesség, szagtalanság, áttetszőség, fémmel és nem fémmel való összeférhetőség, megfelelő viszkozitás, mikrobiológiai rezisztencia, általános rezisztencia, kis üledékképző hajlam, jó környezetkímélő hatás. A fogácsoló emulzió két alapvető anyagból áll: a vízből és egy koncentrátumból, vagyis emulzióképző anyagból. Ezek összekeverésével kapjuk meg a hűtő-kenő folyadékot. Az emulzió bekeverésének alapszabálya, hogy mindig a vízhez keverjük az emulziót és nem fordítva.