AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Dísztárcsa 14" választása.

Dísztárcsa 14" a neve azoknak a dísztárcsáknak, amelyek átmérője mintegy 34 centiméter. Ez tehát a méreten kívül nem ad információt a dísztárcsa anyagáról, külleméről és gyártójáról sem.

A dísztárcsa szerepe

A dísztárcsa, akár hány collos inkább esztétikai, mint gyakorlati jelentőséggel bír, bár van némi szerepe például a féktárcsa védelmében. Valójában azonban elsősorban az autó külcsínét fokozza a csillogó, villogó, szép formájú alkatrész.


 

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Mégis nem lehet nem megemlíteni, hogy a jól kialakított dísztárcsa kedvező hatással lehet a fékek hűtésére is. Nagyon fontos, hogy úgy legyenek kialakítva, hogy a rögzítő részük kellő erővel pattanjon a kerékre, mert könnyen előfordulhat, hogy nagyobb fordulatszám esetén, vagy kisebb ütés miatt elveszíthetjük.

A dísztárcsa anyaga

A dísztárcsa anyaga és színezése sokféle lehet. Tanácsos az autó jellegéhez alkalmazkodó anyagot és színt választani. A műanyag dísztárcsák a legolcsóbbak, de nem túl tartósak, már kisebb ütésre is törnek, lepattannak a kerékről. A fémből készültek ennél tartósabbak. Nyilván legalább egy 4-es szettet kell beszerezni, ha a meglévő dísztárcsák cseréjére szánjuk magunkat, de tanácsos ennél is többet venni, mivel elég csak egyet elveszíteni és az autónk máris elhanyagolt külsőt mutat. Ilyenkor jó szolgálatot tesz a tartalék, amit azonnal fel lehet az elveszett helyére szerelni.