AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Dísztárcsa 14" választása.

Dísztárcsa 14" a neve azoknak a dísztárcsáknak, amelyek átmérője mintegy 34 centiméter. Ez tehát a méreten kívül nem ad információt a dísztárcsa anyagáról, külleméről és gyártójáról sem.

A dísztárcsa szerepe

A dísztárcsa, akár hány collos inkább esztétikai, mint gyakorlati jelentőséggel bír, bár van némi szerepe például a féktárcsa védelmében. Valójában azonban elsősorban az autó külcsínét fokozza a csillogó, villogó, szép formájú alkatrész.


 

1 2 3 >  >>

Dísztárcsa 14" Real

Dísztárcsa 14
Alkatrész gyártó
Cikkszám
Br. kedvezményes ár

Dísztárcsa 14" Power

Dísztárcsa 14
Alkatrész gyártó
Cikkszám
Br. kedvezményes ár

Dísztárcsa 14" Luxury

Dísztárcsa 14
Alkatrész gyártó
Cikkszám
Br. kedvezményes ár

Dísztárcsa 14" Focus

Dísztárcsa 14
Alkatrész gyártó
Cikkszám
Br. kedvezményes ár

1 2 3 >  >>

Mégis nem lehet nem megemlíteni, hogy a jól kialakított dísztárcsa kedvező hatással lehet a fékek hűtésére is. Nagyon fontos, hogy úgy legyenek kialakítva, hogy a rögzítő részük kellő erővel pattanjon a kerékre, mert könnyen előfordulhat, hogy nagyobb fordulatszám esetén, vagy kisebb ütés miatt elveszíthetjük.

A dísztárcsa anyaga

A dísztárcsa anyaga és színezése sokféle lehet. Tanácsos az autó jellegéhez alkalmazkodó anyagot és színt választani. A műanyag dísztárcsák a legolcsóbbak, de nem túl tartósak, már kisebb ütésre is törnek, lepattannak a kerékről. A fémből készültek ennél tartósabbak. Nyilván legalább egy 4-es szettet kell beszerezni, ha a meglévő dísztárcsák cseréjére szánjuk magunkat, de tanácsos ennél is többet venni, mivel elég csak egyet elveszíteni és az autónk máris elhanyagolt külsőt mutat. Ilyenkor jó szolgálatot tesz a tartalék, amit azonnal fel lehet az elveszett helyére szerelni.