AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Benzin tölcsér választása.

Benzin tölcsér segítségével tölthetünk üzemanyagot az autónk üzemanyagtartályába. Mégpedig úgy, hogy a kannában hozott benzin töltés közben ne folyjon az autó oldalára.

A benzintölcsér nem is olyan egyszerű eszköz

Az ember könnyen azt gondolná, hogy a benzintölcsér egy nagyon egyszerű dolog, egy tölcsér és semmi több. Pedig ez nem így van, és kisebb gondolkodással magunk is rájöhetünk, hogy miért. Először is azért, mert az üzemanyagtöltő nyílás nem függőleges helyzetben helyezkedik el az autó oldalán, vagyis, ...


Keresse meg autójához megfelelő benzin tölcsért:

1 2 > 
1 2 > 

...ha a tölcsér szára nem mozog a tölcsér betöltő részének állásszögétől függetlenül, akkor az üzemanyag kifolyik belőle. Tehát, miközben a tölcsér betöltő nyílása a földre merőleges, a tölcsér kifolyó csöve az autó oldalára merőleges. Ezért a cső harmonika szerűen mozgatható, ennek megfelelően, gumiból, vagy még inkább puha műanyagból készül. Tekintse meg további kapcsolódó termékeinket is!

A benzintölcsér használata

Benzin tölcsér

A benzin tölcsér használatánál fontos, hogy a beöntő nyílásánál jól meg lehessen fogni, továbbá, hogy a tartályból kiáramló levegő útját a cső ne zárja el, mert akkor megint csak kiömölhet a benzin a földre, a kocsira, vagy a ruhánkra. A veszteségmentes betöltés itt nem csak azért fontos, mert a benzin minden cseppje pénzbe kerül, de azért is, mert gyúlékony, sőt robbanékony anyagról van szó, ami balesetet okozhat a ruhára, az autóra, de csak a földre kerülve is. Fontos, hogy a benzin tölcsért úgy lehessen az üzemanyagtartály beöntő nyílásában helyezni, hogy az ott fixen megálljon, ne csússzon ki, hogy a benzin beöntésekor az autós lehetőleg mindkét keze szabad legyen.