AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Külső felszerelési autós cikkek - Benzin tölcsér választása.

Benzin tölcsér segítségével tölthetünk üzemanyagot az autónk üzemanyagtartályába. Mégpedig úgy, hogy a kannában hozott benzin töltés közben ne folyjon az autó oldalára. Tekintse meg kapcsolódó külső felszerelési autós cikkek kínálatunkat is!

A benzin tölcsér nem is olyan egyszerű eszköz

Az ember könnyen azt gondolná, hogy a benzin tölcsér egy nagyon egyszerű dolog, egy tölcsér és semmi több. Pedig ez nem így van, és kisebb gondolkodással magunk is rájöhetünk, hogy miért. Először is azért, mert az üzemanyagtöltő nyílás nem függőleges helyzetben helyezkedik el az autó oldalán, vagyis, ...


Válogasson az autójához megfelelő benzin tölcsér kínálatból:

1 2 > 
1 2 > 

...ha a benzin tölcsér szára nem mozog a tölcsér betöltő részének állásszögétől függetlenül, akkor az üzemanyag kifolyik belőle. Tehát, miközben a benzin tölcsér betöltő nyílása a földre merőleges, a tölcsér kifolyó csöve az autó oldalára merőleges. Ezért a cső harmonika szerűen mozgatható, ennek megfelelően, gumiból, vagy még inkább puha műanyagból készül. 

A benzin tölcsér használata

Benzin tölcsér az üzemanyagtartályban

A benzin tölcsér használatánál fontos, hogy a beöntő nyílásánál jól meg lehessen fogni, továbbá, hogy a tartályból kiáramló levegő útját a cső ne zárja el, mert akkor megint csak kiömölhet a benzin a földre, a kocsira, vagy a ruhánkra. A veszteségmentes betöltés itt nem csak azért fontos, mert a benzin minden cseppje pénzbe kerül, de azért is, mert gyúlékony, sőt robbanékony anyagról van szó, ami balesetet okozhat a ruhára, az autóra, de csak a földre kerülve is. Fontos, hogy a benzin tölcsért úgy lehessen az üzemanyagtartály beöntő nyílásában helyezni, hogy az ott fixen megálljon, ne csússzon ki, hogy a benzin beöntésekor az autós lehetőleg mindkét keze szabad legyen.