AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Bridgestone

Bridgestone gumik kedvező árakon az alkatreszek.hu kínálatában. Tekintse meg autógumi választékunkat!

A Bridgestone gumik Japánban alapult melynek Alapítója Shojiro Ishibashi.

1930-ban legyártja az első gumiabroncsot. 1931-ben Shojiro Ishibashi lett az első japán autógumi gyártó a Bridgestone Tire Co. Ltd megalapításával. A név alapítója maga Ishibashi ami családnevének szó szerinti angol fordítása (Stone Bridge), melyet a jobb hangzás érdekében felcserélt Bridgestone-ra melynek kőhid a jelentése. 1962-ben fejlesztik ki teherautókhoz és buszokhoz az első japán acél radiál Bridgestone gumikat. 1964-ben kifejlesztik a radiál szerkezetű abroncsot személyautókhoz is. 1965-ben új Bridgestone gumik gyártását kezdték el Malajziában, amely a vállalat első tengerentúli üzeme volt a második világháborút követően. 1967-ben megalapítják marketing leányvállalatukat az Egyesült Államokban.

 

Keresse meg autójához megfelelő Bridgestone gumikat:

Bridgestone gumi webáruház árak

1976-ban alapítója Ishibashi meghal, de az általa alapított szervezet tovább működött és újabb piacokat hódított meg világszerte. 1988-ban megvásárolta az Amerikai Firestone vállalatát és ezzel globális vállalattá alakul át. 1990-ben Európai leányvállalatot alapítanak, ezzel egyike a legelterjedtebb és legismertebb gumiabroncs gyártó. 2001-től jelentős szerepe van a defekttűrő abroncsok kifejlesztésében. Téli Bridgestone gumik és nyári Bridgestone gumik gyártásával egyaránt foglalkozik személyautó kisteherautó és 4x4/SUV autók számára.Bridgestone gumik a téli időszakra

Bridgestone gumik nyáron a hegyi utakon

A Bridgestone gumiabroncs gyárat 1931-ben Japánban alapították.

A márkanév a gyáralapító Shojiro Ishibashi nevéből ered, ishibashi jelentése kő-híd (stone bridge), ebből keletkezett a nemzetközi viszonylatban is sokkal jobb hangzású Bridgestone. A Bridgestone gumik gyár valóban végigjárta a háború utáni japán vállalatok kanosszáját, rövid ideig motorkerékpárok gyártásával is próbálkozott. Folyamatos és kitartó munkával a Bridgestone gumik márkanév presztízse és a cég árbevétele is évről évre növekedett. 1988-ban megvásárolta az Amerikai Firestone márkát és gyárakat. Jelen pillanatban a világ legnagyobb gumiabroncs gyártója megelőzve a Michelint és a Continentalt. Minden kontinensen, minden árkategóriában jelen van valamelyik márkájával, termékével.

Bridgestone gumik terepen is jól teljesítenek

A Bridgestone gumik a legmagasabb prémium kategóriába tartoznak.

A folyamatos innovációnak és a kifinomult, korszerű gyártási eljárásoknak köszönhetően a Bridgestone gumik jól teljesítenek. 2008 áprilisában adták át Tatabányán a Bridgestone gumik magyarországi üzemét, ahol az európai piacra szánt személy és teher abroncsokat állítanak elő. A Bridgestone a világ első számú abroncsgyártója az árbevétel alapján, leányvállalataival együtt 126 ezer dolgozót foglalkoztat világszerte, 179 gyárral rendelkezik és termékeit 150 országban forgalmazza. Minden ötödik jármű a világon Bridgestone gumikkal van felszerelve.

Bridgestone gumik a faluban és tanyákonBridgestone gumik városi utakon