AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Zsírok választása.

Zsírok és olajok, mint a legfontosabb kenőanyagok használata nélkül nem képzelhetők el a mozgó, súrlódó alkatrészeket tartalmazó gépek és berendezések működtetése. Teljes autószerviz segédanyagok áruválasztékunk ide kattintva érhető el.

Zsírok az autó mozgó részeniek kenéséhez, hogy ne kopjanak idő előtt!

Így tehát sok helyen találhatók különféle, az alkatrészek kenését szolgáló zsírok a gépkocsikban is. A zsírok leggyakrabban gördülő csapágyak és rugók kenésére szolgálnak. A zsírok akár speciális olajként is meghatározhatók, amelyekbe különleges sűrítő anyagot kevertek, ezért jóval sűrűbbek minden olajnál.


Keresse meg az autójához megfelelő zsírokat:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

kenőzsír használata

 

A speciális zsírok, vagy speciális kenőzsírok extrém körülmények között is megtartják jó kenő tulajdonságukat. A gépjárműveknél a speciális zsírok közül a leggyakoribb a hőálló kenőzsír. A melegedő alkatrészeknél, mint például csapágyaknál használatos a bentonit bázisú hőálló kenőzsír.

Közlekedési kenőzsírok, autózsírozása.

A gépjárműveknél használatos a MOL liton 00 közlekedési kenőzsír Li/Ca (Litium/Clacium) alapú szintetikus alapolajjal készülő zsír rendkívül jó hidegfolyási jellemzőkkel és korrózióvédelmi tulajdonsággal rendelkezik. Hosszú időn keresztül biztosítja az alacsony súrlódást és kopást. Mínusz 40 és plusz 80 fok között használható. A zsírozás, vagyis a kenőzsír bejuttatása a gépkocsi zsírozást igénylő alkatrészeibe nem egyszerű feladat, mivel a zsírt az alkatrészek zárt belsejébe kell bepréselni. Az esetek nagy részében a zsírozás csak nagy nyomáson lehetséges, tehát tipikusan szervizre bízandó feladat. Mára a zsírozás egészen bonyolult, komputer vezérelte rendszerei alakultak ki a szervizekben, ahol a diagnosztikára kapcsolt járműbe a megfelelő zsírt, a megfelelő mennyiségben és a szükséges nyomás alatt majdnem automatikusan juttatják be az erre kifejlesztett célgépek.