AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Zsírok választása.

Zsírok és olajok, mint a legfontosabb kenőanyagok használata nélkül nem képzelhetők el a mozgó, súrlódó alkatrészeket tartalmazó gépek és berendezések működtetése.

Zsírok az autó mozgó részeniek kenéséhez, hogy ne kopjanak idő előtt!

Így tehát sok helyen találhatók különféle, az alkatrészek kenését szolgáló zsírok a gépkocsikban is. A zsírok leggyakrabban gördülő csapágyak és rugók kenésére szolgálnak. A zsírok akár speciális olajként is meghatározhatók, amelyekbe különleges sűrítő anyagot kevertek, ezért jóval sűrűbbek minden olajnál.


Keresse meg autójához megfelelő zsírokat:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

kenőzsír használata

 

A speciális zsírok, vagy speciális kenőzsírok extrém körülmények között is megtartják jó kenő tulajdonságukat. A gépjárműveknél a speciális zsírok közül a leggyakoribb a hőálló kenőzsír. A melegedő alkatrészeknél, mint például csapágyaknál használatos a bentonit bázisú hőálló kenőzsír.

Közlekedési kenőzsírok, autózsírozása.

A gépjárműveknél használatos a MOL liton 00 közlekedési kenőzsír Li/Ca (Litium/Clacium) alapú szintetikus alapolajjal készülő zsír rendkívül jó hidegfolyási jellemzőkkel és korrózióvédelmi tulajdonsággal rendelkezik. Hosszú időn keresztül biztosítja az alacsony súrlódást és kopást. Mínusz 40 és plusz 80 fok között használható. A zsírozás, vagyis a kenőzsír bejuttatása a gépkocsi zsírozást igénylő alkatrészeibe nem egyszerű feladat, mivel a zsírt az alkatrészek zárt belsejébe kell bepréselni. Az esetek nagy részében a zsírozás csak nagy nyomáson lehetséges, tehát tipikusan szervizre bízandó feladat. Mára a zsírozás egészen bonyolult, komputer vezérelte rendszerei alakultak ki a szervizekben, ahol a diagnosztikára kapcsolt járműbe a megfelelő zsírt, a megfelelő mennyiségben és a szükséges nyomás alatt majdnem automatikusan juttatják be az erre kifejlesztett célgépek.