AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Lánckenő spray választása.

Lánckenő spray használatával kényelmesen és jó megoldható minden fajta láncos, fogaskerekes erőátviteli rendszer kenése. A tiszta, olajos lánc kisebb mechanikai veszteséggel dolgozik.

Lánckenő spray a motorlánc, lánckerék, meghajtólánc tökéletes kenéséhez!

A lánckenő spray alapanyaga nem annyira olaj, mint inkább zsír. A lánckenő spray használatával is azt akarjuk elérni, mint amit minden kenőanyaggal, vagyis a kopás és a súrlódás csökkenését, az alkatrészek védelmét, mindenek előtt a korróziótól. A lánckenés alkalmazása a motorkerékpárokon a legismertebb.


Keresse meg autójához vagy motorjához megfelelő lánckenő spréjét:

1 2 > 
1 2 > 

Itt is a legkényesebb, mivel a lánc nyílt helyen fut a fogaskeréken, víz, por és minden egyéb szennyezésnek kitéve. Ezért a motorosok már-már misztikus jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy a láncmosás és a lánckenés hogyan zajlik, mivel és mikor végzik. A motorkerékpárok esetében egészen világos és érthető, hogy a láncot mennyi károsodás érheti, és a hatásfoka mennyire megromolhat, egészen addig, hogy akár el is szakadhat a szennyeződések, a külső hatások, vagy a kenés hiánya miatt.

Láncápolás, a láncok megtisztításával kezdődik!

Motorláncok kenéséhez lánckenő spray!

A láncápolás első és legfontosabb része a lánctisztítás. Új láncok esetében bármilyen, járművekhez ajánlott tisztítószer alkalmas a feladatra. Elhasználódott láncmeghajtásnál inkább híg olaj legyen a lánctisztítás eszköze, mert ez, az esetleges anyaghiányoknál bejutva a lánc tengelyeihez, kenőanyag tartalma miatt nem okoz nagyobb problémát. A láncápolás tisztító fázisát azzal fejezzük be, hogy a láncot gyenge vízsugárral leöblítjük, majd hagyjuk megszáradni. A lánctisztítás alkalmával a láncról eltávolítjuk a port, kenjük a gyűrűk tömítő ajkait, ezzel csökkentjük a súrlódás és a kopást.