AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Klíma tisztító választása.

Klíma tisztító beavatkozás ajánlott évente egyszer minden olyan autó esetében, amelyben van klíma. Klíma tisztító spray használatával az autó utasterének levegőjét egészségessé és kellemessé varázsolhatjuk. Böngésszen további autószerviz segédanyagok választékunkból!

Klíma tisztító hab vagy spray – melyiket használjam?

Ha az autóklímát hosszabb szünet után bekapcsoljuk, először büdösnek érezzük a beáramló levegőt, aminek az az oka, hogy a légkondicionálóban a kicsapódó koszos nedvességben elszaporodnak a gombák és a baktériumok. Ezért a tisztítatlan légkondik veszélyesnek számítanak egy lakásban és egy irodában is… Gondoljon csak bele, hogy milyen kockázatot jelenthetnek egy sokkal kisebb légterű kocsiban? 


Keresse meg az autójához megfelelő klíma tisztító terméket:

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Klíma tisztító kedvező árakon

A klímatisztításhoz használható a közkedvelt klíma tisztító és fertőtlenítő spray. Másik alternatíva a klíma tisztító habok használata. Ennek lényege, hogy egy hosszú csövet juttatnak a klímacsövekbe, amin keresztül habot fecskendeznek bele. A vásárlók körében ez nem olyan népszerű, mivel a hab egy idő után folyadékká válik, és az illesztéseknél kicsorog, eláztathatja, tönkre teheti, ami az útjába kerül.

Klímatisztító és levegő áramlás az autóban

A klíma tisztító spray lehet az ideális választás?

A klíma tisztító spray, azaz gáz használata sokkal egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb is. Semmi mást nem kell tennünk, csak be kell kapcsolni a legmagasabb fokozatra a klímát úgy, hogy belső levegőkeringetésre van állítva. A klíma tisztító sprayt be kell tenni az utastérbe és bekapcsolni, hogy folyamatosan eressze a gázt. Be kell zárni az autót és vagy tíz percig várni, amíg a fertőtlenítő gáz átjárja az autót és a klíma berendezést. Ezután már csak szellőztetni kell. Ha már a soros klíma tisztítás házilag történt, ne feledkezzünk meg a pollenszűrő cseréjéről sem. Nem érhetjük be viszont a klíma tisztító termékek használatával, legalább évente egyszer látogassunk el autószervizünkbe egy autóklíma töltésre, mivel a hűtőközeg 10-20 százaléka is elszivároghat évente, ami persze csökkenti a működés hatékonyságát. Elromolhat a klímakompresszor, az autóklíma hűtő is, megsérülhetnek, szivároghatnak a csövek, és persze elromolhat a légkondicionáló elektronikája is. Mindezek miatt az a legjobb, ha megbízható klíma szerviz végzi az autóklíma javítás, klímaszerelés bonyolult munkáját.