AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Festékek választása.

A festékek szerepe több féle is lehet. A festékek egy része csupán esztétikai, felületfedési célt szolgál. Ugyanakkor a festékek feladata lehet a korrózióvédelem, vagy a hézagtömítés is.

Festékek ápolnak és takarnak - Autó festék webáruház!

Emellett kaphatóak speciális hibajavító festékek is, amelyek gyakran több funkciónak felelnek meg. Mint ahogyan a festékek jelentős hányada általában egyszerre több célt is szolgál. Vagyis egyszerre képez például felületfedő és korrózióvédő réteget. A festékek anyaga számtalan féle lehet.


 

1 2 3 >  >>
1 2 3 >  >>

Vannak víz bázisú festékek, alkoholos festékek, vagy egyéb összetevőkből álló kombinált festékek. Egy-egy festék fajtához csak a hozzájuk ajánlott hígító anyagot szabad használni. Ellenkező esetben ugyanis tönkremennek a festékek. A festék árak legalább olyan változatosak, mint a színük. Még az is ritka, hogy az azonos festékek ára két különböző boltban megegyezik.

Autó festékek használata.

Autó festék, színes autó

A festékek felhordását jobb, ha szakemberre bízzuk. A festékek használata ugyanis hozzáértést igényel. Nem mindegy ugyanis, hogy a festékeket milyen eszközzel visszük fel a felületre, s a felületeket hogyan készítjük elő. Ezen felül többnyire az is fontos, hogy a festékek felhordása pormentes környezetben, az előírt hőmérsékleti viszonyok között történjen. Ugyanakkor az is szükséges, hogy a festékek viszkozitása, vagyis folyékonysága is megfelelő legyen a felhasználásukkor. Arra is érdemes ügyelni, hogy minden anyaghoz a hozzá gyártott festékeket használjuk. Így a fém felületekre a fémfestékeket, a fa felületekre a fa festékeket, a műanyag, illetve a kompozit anyagokra pedig a hozzájuk illő festékeket, vagy megfelelő kombinált festékeket alkalmazzuk.