AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autószerviz segédanyagok - Emulzió választása.

Emulzió a neve két egymásban nem oldódó anyag szabad szemmel egyneműnek látszó folyékony elegyének. A legismertebb emulzió a tejföl, vagy a majonéz.

Mi az emulzió

Az emulzióban tehát egymásban nem oldódó anyagokat elegyítünk egymással. A létrejött keveréket kolloidnak szokás nevezni, mert az emulzió részecskéi akár százszor is nagyobbak mint az atomok, vagy a molekulák, bár szabad szemmel nem láthatók. 


Keresse meg a szervizeléshez szükséges emulziót:


Az emulziókat a legegyszerűbben a két alkotó összerázásával szokás létrehozni, de az ipari méretű előállításnál ennél bonyolultabb módszereket alkalmaznak. Az emulzió jellegénél fogva nem stabil elegy, ezért gyakran a stabilitását fokozó adalékokat kevernek bele.

Az emulziók felhasználása

Emulzió

 

Az emulziókat nagyon sok területen használják sikeresen. Így kenőolajoknál, hűtőfolyadékokban, rozsdátlanító vagy egyéb tisztítószereknél, mint például az egyszerű szappanoknál, más felületi tisztító anyagoknál, ragasztóknál. Igen sokrétű és nagyon elterjedtek az emulziók a festékeknél is. Az emulzióban a két komponens hosszú tárolás esetén, mivel az emulzió nem stabil elegy könnyen elválik egymástól. Ezért a festékeknél az emulziót közvetlenül a festés előtt hozzák létre és így viszik fel a festendő felületre.