AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Szigetelt csavarhúzó alkatrészek.

Fáziskereső ceruza a neve, de jobban leírná a funkcióját, ha szigetelt fáziskereső csavarhúzónak hívnánk. Írni ugyanis nem, de csavart húzni általában lehet vele. Tekintse meg kapcsolódó csavarhúzó, bithajtó választékunkat!

A szigetelt csavarhúzó funkciója

A fázisceruza név nyilván azért ragadt rá erre a praktikus kis szerszámra, mert a villanyszerelők állandóan a zsebükbe hordták és ott gyakran a ceruzához, vagy a tollhoz hasonló fejjel rögzítették a zseb széléhez.


Válogasson az autójavításhoz szükséges szigetelt csavarhúzó kínálatból:

1 2 > 
1 2 > 

Kívülről úgy nézett ki, mint egy ceruza, vagy még inkább egy toll. Egyáltalán nem írásra használják, hanem arra, hogy egy vezetékről, vagy egy dugaljról megállapítsák vele, hogy abban van-e áram. Egészen pontosan a szigetelt csavarhúzó arra jó, hogy két vezeték közül ki lehessen vele választani azt, amelyet fázisnak hívunk, szemben a másik vezetékkel, amely a nullás vezeték, vagyis amelynek érintése biztonságos, szemben a fáziséval, amelynek érintése halálos lehet.

A szigetelt csavarhúzó használata

Fázisceruza használata az autóban

A fázisceruzát hozzáérintjük a vezetékhez, amelyet vizsgálni akarunk, vagy bedugjuk egy dugalj két lyuka közül az egyikbe. Eközben megnyomjuk a szigetelt csavarhúzó fejét, amely egy kontroll fényforrás. Abban az esetben, ha a kis lámpa kigyullad, akkor megtaláltuk a két vezeték közül a fázist. A másik a nullás vezeték és kettejük között az áram névleges feszültsége az a bizonyos 230 volt. Érdemes tudni, hogy a háztartási áram váltóáram, amely másodpercenként 50 szer változtatja meg az irányát. Ez az áram nagyon veszélyes az emberre, a váltóáramütés ötször veszélyesebb, mint az ugyanolyan erősségű egyenáram ütése.