AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Kéziszerszám választása.

Van mikor csak be kell verni egy szöget a falba, vagy behajtani egy csavart, és nincs szükség bármilyen elektromos berendezésre, hanem egy egyszerűbb kéziszerszám is megteszi. Egy háztartásban mindig jól jön, ha ott lapul a fiókban pár alap szerszám. Bármelyik kéziszerszám is szükséges, a Kovács Autó autós szerszámok, műszerek kínálatában biztosan megtalálja! 

 

De hogy milyen kéziszerszám is létezik?

 

A kalapácsok között is megkülönböztetünk párat. Az ácskalapács az elkeskenyedő csúcsáról ismerhető fel, ami lehetővé teszi a szegek fába való beverését, a szeghúzó kalapács hajlított részével pedig el tudjuk távolítani azokat. Egy gumikalapáccsal elkerülhetjük az anyag vagy munkadarab sérülését, egy nagykalapács súlyos fejével pedig nagy ütőerőt tudunk kifejteni. 

A fogók között ott van a harapófogó, aminek a segítségével drótot vághatunk, vagy éppen kihúzhatunk egy szöget. A vízzvezeték szerelőknek pedig elengedhetetlen, hogy legyen kéznél egy vízpumpa fogó, amely számos különféle csővezetéken biztosít jó fogást. A kombinált fogó ennek a két fogónak a kombinációja. A csípőfogók leginkább az elektromos huzalok átvágására a legjobbak, és a blankolóval a szigetelésüket tudjuk eltávolítani ls lehúzni a huzalról. 

A csavarkulcsok sem hiányozhatnak a készletből, amik közül a villáskulcsok az anyák és a csavarok kioldására, meghúzására valók. Egy állítható kulcs különféle méretű anyákkal és csavarokkal is haszálható. A csőkulcs nagyon hasonlít a villáskulcsra, de a csavar be-, illetve kihajtásakor a csavar minden oldalát befogja. Ha nehezen érünk el egy alkatrészt és úgy kell meghúzni egy csavart, akkor a gyertyakulcsot szoktuk használni. Az imbuszkulcs mindkét végén egy hatlapfejű fejjel rendelkezik, és a nyele derékszögben elfordul. Imbuszcsavarok meghúzására, vagy kioldására használhatjuk. 

Kéziszerszámok a Kovács Autó alkatrészek kínálatában

A csavarhúzóknál a legfontosabb, hogy mindig a megfelelő típusú és méretű heggyel rendelkezőt válasszuk. Ezért is praktikus, ha többfélét is tartalmaz a készletünk. De vannak olyanok, amiknek cserélhető a feje. A fázisceruza picit kilóg a sorból, nem kifejezetten csavarozásra való. A hálózati feszültség meglétének ellenőrzésére szolgál, hogy hozzá érintjük az adott vezetőhöz, és a fém hátulján lévő fémérintkezőt megérintve világítania kell, ha az adott alkatrész vagy érintkező feszültség alatt van. A villamossági csavarhúzók szárát műanyag szigetelés védi, védelmet nyújtva az áramütéssel szemben.