AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Autós szerszámok, műszerek - Fúrógép választása.

Fúrógép ma már szinte minden háztartásban található, hiszen olyan sokoldalú a felhasználási lehetősége, hogy érdemes megvásárolni és ma már nem is olyan drágák. Webáruházunkból nem csak fúrógép, de egyéb autós szerszámok, műszerek is egyaránt rendelhetőek.

A fúrógép felhasználási területei

A fúrógép elsősorban fúrásra alkalmas. Lyukat a fába, fémbe és a falba, de bármi másba is. A szerkezet nagyon egyszerű, hiszen egy jelentős teljesítményű villanymotor állítja elő a forgó mozgást, ami a fúrókat hajtja.


Keresse meg az autójavításhoz szükséges fúrógép szerszámot:


Természetesen más minőségű fúrókat kell fa, fém vagy a fal, esetleg a beton fúrásához használni, vagyis nem csak azt kell figyelembe venni fúrás előtt, hogy milyen átmérője legyen a fúrandó lyuknak, de annak megfelelően kell a fúrót megválasztani, hogy milyen anyaghoz kívánjuk használni. Egészen más keménységű fúró kell a fához, mint a fémhez, a téglához, mint a betonhoz.

Fúrógép teljesítmény

Fúrógép a kézben

A fúrók teljesítménye nagy mértékben befolyásolja milyen lyukat és milyen gyorsan tudunk fúrni. A fúrógép teljesítmény Wattban van megadva. Egy átlagos háztartásban használatos hobbifúró teljesítménye 500 Watt körül van. A fúrás hatékonysága attól is függ, hogy a fúró milyen sebességgel forog. Ezért a fúrókon ezt is fel szokták tüntetni. Speciális, nagyon kemény anyagok fúrásához úgy nevezett ütve fúrót érdemes vásárolni. Ezzel a lakótelepi öntött vasbeton falakból is lehet akár ementáli sajtot is fúrni.