AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Akkumulátorok - Teherautó választása.

Teherautó akkumulátor is készül, igaz lényegében olyanok, mint a személyautóhoz gyártott társaik, de mégis az igény a szükséges nagyobb teljesítményre komoly feladat elé állítja a konstruktőröket és a gyártókat egyaránt. Webáruházunkban nem csak teherautókhoz, de egyéb járművekhez is kaphatóak akkumulátorok.

Milyen teherautó akkumulátor kell?

A teherautókhoz szükséges akkumulátornál is elsősorban a teljesítményt érdemes figyelembe venni, amikor az eredeti, az autóval együtt megvásárolt akkumulátort akarjuk lecserélni. Egy mérettel nagyobbat nyugodtan meg lehet vásárolni, mert erre akár szükség is lehet, hiszen idővel az teherautó öregedésével párhuzamosan nő az a teljesítmény, amire a kocsi indításához szükség van.


Keresse meg teherautójához megfelelő akkumulátort:

Teherautó akkumulátor vásárlása online

Teherautó akkumulátor A másik fontos szempont a polaritás, vagyis az, hogy a pozitív saru jobbos, vagy balos. Ha ez nem stimmel nem lehet beszerelni. Ugyanez vonatkozik a méretre is, bár a legtöbb teherautónál van az eredetinél nagyobb teherautó akkumulátornak is hely hagyva. 

Mit jelentenek a teherautó akkumulátorra írt adatok?

Az akkumulátoron számos adatot tüntetnek fel. Az egyik legfontosabb, az Ah érték után zárójelben szereplő szám. Pl. 55Ah (20h). Ez azt jelenti, hogy a teherautó akkumulátor kapacitása 55Ah 20 órás teszt szerint. Az odaírt Ah érték 1/20-ad résznyi áramával terhelhető 20 órán keresztül. Ezután a feszültség 10,5V-ra csökken. Általában mindenki a kapacitást figyeli, mert ez van a legnagyobb betűvel ráírva a teherautó akkumulátorra. Azt azonban jó tudni, hogy ennek a számnak akkor van jelentősége, ha álló motornál terheljük az teherautó akkumulátorunkat. A kapacitás általában összefügg az indítóárammal, vagyis a nagyobb kapacitású teherautó akkumulátor számára többnyire nagyobb az indító áramuk is.