AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Akkumulátorok - Személyautó választása.

Személyautó akkumulátor csak olyanok készül napjainkban, amelynek szinte alig van karbantartási igénye, vagyis nem kell töltögetni, vagy bármi mást tenni vele rendszeresen.

Személyautó akkumulátor kereső webáruház, széles kínálat és kedvező árak

A gépkocsikban úgy nevezett savas ólomakkumulátorokat alkalmaznak, melyek névleges cellafeszültsége 2V. Az általánosan használt 12 V-os akkumulátor 6 darab, sorosan kapcsolt cellát tartalmaz. Az akkumulátorból egyenáram nyerhető személyautóhoz. Tekintse meg további akkumulátor webáruház választékunkat is!


Keresse meg autójához megfelelő személyautó akkumulátort:


Személyautó akkumulátor Mik a főbb feladatai, miért érdemes időben lecserélni a személyautó akkumulátorát? A személyautó akkumulátor szerepe a járművünkben az, hogy indításkor az önindító elektromos motorhoz energiát szolgáltasson, ami ezzel meghajtja a benzines-, vagy dízel motor főtengelyét és beindítja a motor működését. Másrészről a személyautó akkumulátor gondoskodik az autó elektromos segédberendezéseinek energia ellátásáról, leginkább akkor, amikor még nem működik az autó motorja által meghajtott áramfejlesztő.

Amit az autó akkumulátor működéséről tudni kell

A személyautó akkumulátorról tudni kell, hogy szerkezete jó száz éve változatlan. A kénsav vizes oldatába merülő ólom és ólom-oxid lemezek már az első autókban is helyet kaptak. Az elv ma annyiban változott, hogy a legmodernebb személyautó akkumulátorok már elektrolitját szövetbe itatva tekerik a lemezekre, így nem folyhat ki a savas anyag, és még a törött akku is indításképes lehet. Ez a köznyelvben „zselés” személyautó akkumulátornak nevezik. A múlt század hatvanas éveiben jelentek meg az első nikkel-kadmium (NiCd, anód és katód) személyautó akkumulátorhoz. Akkoriban ezek kínálták az egyetlen alternatívát a sav-ólom akkumulátorokkal szemben. Hátrányuk a kristályképződés, az, hogy az akkumulátor aktív részecskéi, ha sokáig nem mozgatják meg őket, hajlamosak nagyobb kristályokba összeállni, ami csökkenti az akku kapacitását és hamarabb lesz időszerű vásárolni egy személyautó akkumulátort.