AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Télen és nyáron is hasznos lehet a szélvédőtakaró

Aki használt már szélvédőtakarót, pontosan ismeri az előnyeit: télen megakadályozza a szélvédő eljegesedését és az ablaktörlő odafagyását, nyáron pedig megelőzhetjük vele a műszerfal és a kormány felforrósodását, megóvja a burkolatot. Tipikusan olyan kiegészítő, amely alig kerül valamibe, de használat közben értékesnek bizonyul.

 

Hidegben és melegben is hasznos lehet

 

Sokan csak kinevetik azokat, akik szélvédőtakarót használnak az autójukon, ám ha egy kicsit utánanéz valaki az eszköz előnyeinek – merthogy több is van –, egyből megváltozik a véleménye. Egy szélvédőtakaró ugyanis télen és nyáron, hidegben és melegben is hasznos lehet autónk számára, ráadásul minimális költsége van ennek a védelemnek. Télen, különösen a nagy fagyok idején, megakadályozza a szélvédő eljegesedését és az ablaktörlő odafagyását. Sokszor „megmenti” az autó tulajdonosát, aki éppen azért nem késik el a munkából vagy egy találkozóról, mert nem kell percekig olvasztania és jeget vakarnia a szélvédőről. Ráadásul jelentős anyagi haszna is lehet: ha sietős a reggeli program, és még akkor kapcsoljuk be az ablaktörlőt, amikor az odafagyott az üveghez, azonnal leszaggatjuk róla a gumiborítás egy részét, ezzel pedig szinte használhatatlanná válik az eszköz. Ha viszont éjszakára a szélvédőtakarót az üveg és a gumi közé helyezzük, megelőzzük a bajt. A takarót nem kell félteni: úgy lett kialakítva, hogy ellenáll a különböző időjárási viszonyoknak, azaz víztaszító, és az autó lakkozását kímélő módon, egyszerűen rögzíthető – ezt a leírás mindig bemutatja.

 

Szélvédő takaró

 

A tárolástól sem kell félni: bármelyik csomagtartóban elfér

 

Nyáron is van haszna: mivel a felület visszaveri a napfényt, megelőzhetjük vele a műszerfal és a kormány felforrósodását, hosszabb távon pedig látványosan fényesebb, újabb hatású marad az a burkolat, amelyet nem szív ki rendszeresen a nap. Emellett a legtöbb megoldás az UV-sugarak ellen is véd. Első szélvédőre és a hátsó ablakra is ideális megoldás lehet, vásárláskor mindössze a méretet kell leellenőrizni, hogy passzoljon az autó adottságaihoz. A tárolástól sem kell félni: úgy lett kialakítva, hogy egészen kicsire összehajtható, éppen ezért bármelyik csomagtartóban, kesztyűtartóban jut hely neki. Tipikusan olyan kiegészítő, amelyet ha más használ, feleslegesnek tűnik, nem véletlenül néznek sokan ferde szemmel a takaróval bajlódó szomszédra az utcán. Miután viszont rászánta magát valaki, hogy kipróbálja, ráébred az előnyeire, utána pedig az autózás részévé válik ez az olcsó, egyben praktikus kiegészítő.