AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Taurus

Taurus gumi volt a rendszerváltás előtt az egyik legismertebb magyar márka, a gumiabroncsokat készítő cég a privatizáció után a híres Michelin tulajdonába került.

Taurus gumi - Egy kis történelem...

Az első jelentős magyar gumiipari üzemet 1882-ben alapította Schottola Ernő, a cég 1891-ben az osztrák Österreichische Amerikanische Gummifabrik A.G. kezébe került, s a budapesti Kerepesi úti telepen Magyar Ruggyantaárugyár Rt. néven működött tovább. Tauril Pneumatik néven 1912-ben kezdtek autógumit gyártani, a Taurus márka 1913-ban jelent meg. A 20-as évektől egy szabadalomnak köszönhetően nemzetközi sikereket ért el, majd 1949-ben államosították, 1996-ban pedig privatizálták a céget, amely 1973-tól már Taurus Gumiipari Vállalat néven működött. 1996-ban a francia Michelin tulajdonába került.

 

Keresse meg autójához megfelelő Taurus gumiabroncsokat:

Ma már külföldön készülnek gumiabroncsok személyautókhoz

A patinásnak nevezhető abroncsgyárat a Kerepesi úton a Michelin pár éve bezárta, de megmaradt három leányvállalat, köztük a gumigyártáshoz szükséges korom átfejtésével foglalkozó tuzséri Carbonpack Kft. és a nyíregyházi Taurus Mezőgazdasági Abroncs Kft. 2013-ban a Michelin különböző európai gyáraiban elkezdte gyártani a még mindig jól ismert Taurus márka nevet használó gumiabroncsokat kisteherautókhoz és személyautókhoz. A tekintélyes Michelin céggel a háttérben, a Taurus gumiabroncsok igazán megbízhatónak számítanak és webáruházunkban kedvező áron vásárolhatók.