AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szükséges-e az autópolírozás?

Azt a kérdést, hogy szükséges-e a polírozás, ha autót vásárol, gyakran felteszik, és a szakértők szerint minden autót évente kétszer újra kell políroztatni, ezért a válasz igen. Ha új autót vásárol, azt is polírozni kell annak érdekében, hogy sokáig szép maradjon a festék. A polírozás minden autót szebbé tesz, ráadásul fényesebbé is, ami miatt autója úgy fog kinézni, akár az új. A polírozás folyamatát ezért az ajánlott időközönként mindenképpen érdemes elvégeztetni.

 

Mikor van szükség polírozásra?

 

A polírozást minden évben még a téli szezon előtt kell elvégezni, hogy így védve legyen az autó festése az esőtől és a kemény időtől, valamint nyár előtt is szükség van a polírozásra, hogy az autó védve legyen a nyári napsütéstől. Ilyenkor igazából nem is a festéket polírozzák, hanem a festéshez hozzáadnak egy polírozott védőréteget. A régi stílusú polírozás során valójában lekaparják a teljes festést és egy új réteget visznek fel az autóra, a modernebb termékek pedig szimplán csak a felszínt polírozzák és eltakarják a karcos vagy sérült felszínt az új réteg által. A polírozó anyagokkal viszont nagyon kell vigyázni, mert vannak durvábbak is, amelyek több kárt okoznak, mint hasznot, és amelyek teljesen tönkretehetik az eredeti festéket. Polírozás előtt ezért érdemes konzultálni egy szerelővel vagy legalábbis egy szakértővel, aki segít kiválasztani a polírozó anyagot.

Az autó rendszeres polírozása

A modern polírozókat igen könnyű használni

 

A polírozás elvégzése egy tapasztalt szerelő számára mindössze egy napot vesz igénybe. De mi van azokkal az ajánlatokkal, amikkel a legtöbb kereskedő előhozakodik, amikor autót vásárol? Nos, általában a kereskedők hatalmas árat kérnek azért, hogy elvégezzék a polírozást. Forduljon minden esetben szakemberhez, mert könnyedén kárt is okozhat az autó fényezésén, amennyiben nem ért hozzá. Ugyanakkor a modern polírozókat nagyon könnyű használni, ezért akár saját maga is elvégezheti a polírozást, ha meghallgat egy szakértőt arról, hogy hogyan kell. A polírozót csak fel kell vinni az autó festésére, majd hagyni kell megszáradni, tehát nem egy bonyolult procedúra, viszont egyes polírozók nehezebben száradnak a többinél, ezért óvatosnak kell lenni ezekkel.