AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A szervokormány gyakori hibái

Még a legmagasabb minőségű gumiabroncsok és a csúcstechnológiás autós kiegészítők sem érnek semmit, ha nincs szervokormány. A kormányzás folyamatos odafigyelést igényel, tehát a biztonságunk múlik rajta, tehát az irányítás elvesztése valakinek az életébe is kerülhet, ezért is hozták létre a szervokormányt. A szervokormány meghibásodása persze nem jelenti rögtön a biztos balesetezést, úgy ahogy a működőképes szervokormány sem garantálja azt, hogy mindig balesetmentes lesz a vezetés.

 

Merev és nem válaszoló elektromos kormányzás

 

A merev és nem válaszoló elektromos kormányzás egy olyan probléma, aminek egyáltalán nincsen köze az alacsony szervokormány folyadékhoz, hiszen ez a hiba inkább a rendszer elektronikus részeivel hozható kapcsolatba. Amikor a kormány hirtelen merevvé válik, tudni fogja, hogy az elektromos kormányzás nem válaszol. Ilyenkor, ha van egy kódolvasója, akkor az segít a hiba rámutatására. Ha önnek viszont nincs kódolvasója, akkor kissé nehezebb lesz megtalálni a hiba gyökerét. Ilyenkor érdemes utánanézni annak hogy nincs-e valamilyen hiba a kábelekben vagy az összeköttetésekben, és az akkumulátor feszültségét is érdemes megnézni. Ha itt nem talál hibát, akkor megpróbálhatja újraindítani a rendszert, így az elektronikus részek is újraindulnak majd és a szervokormány ereje is visszajön. Viszont ennél a módszernél ne számítson hosszútávú megoldásra, hiszen ha már egyszer a szervokormány felmondta a szolgálatot, akkor valószínűleg máskor is fel fogja. Az elektronikus részeket tehát érdemes bizonyos időközönként megnézetni egy szerelővel.

Az autó szervókormánya

Nyöszörgő és visító hang a szervokormány felől és a szervokormány folyadék szivárgása

 

Egy nyöszörgő, visító hang, ami arra készteti hogy feltegye a kérdést „mi volt ez a hang?” nem feltétlenül szervokormány hibát jelent, de mindenképpen aggódásra ad okot, hiszen az ilyen hangok egy olyan hibára hívják fel a figyelmet a szervokormány felől, ami éppen kialakulóban van. Amit ilyenkor tehet az az, hogy alaposan megnézeti a a szervokormány szivattyújának szíjtárcsáját egy szerelővel vagy egy barátjával aki ért az autókhoz hogy megtalálják a problémát. A szervokormány folyadék szivárgása egy nagyon komoly problémát jelent, és rányomhatja a bélyegét az autó teljesítményére illetve a biztonságra is. Ha tehát barna folyadékot talál az autó alatt és ennek égett olaj szaga van, akkor lehet, hogy nem a szervokormány folyadék szivárog, hiszen ennek igen jellegzetes illata van.