AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Szerszámok, amik minden kezdő autószerelő garázséban ott kell legyenek

A szükséges szerszámok listája rendkívül kiterjedt, ha autószerelésről van szó, még akkor is ha valakinek nincs szüksége profi szerszámokra csak az alapokra. A szerszámosláda tartalmát persze nem egyszerre szokás beszerezni, hiszen a szerszámok száma idővel folyamatosan bővül és akár évekig is lehet gyűjtögetni a jobbnál jobb darabokat. Egyes szerszámokat akár generációról generációra is át lehet adni, és ez által pénzügyileg is sokat nyert, ráadásul az örökölt szerszámoknak érzelmi értékük is van.

 

Amit minden szerszámosládának tartalmaznia kell

 

Minden szerszámosláda tele van olyan dolgokkal, amelyek létfontosságúak, ilyen például egy jó minőségű kenőanyag, valamint a kábelköteg és még sok más. A WD40 a világ egyik legismertebb és legjobban használt kenőanyaga, tehát érdemes beszerezni ezt, mert kenőanyagra szinte minden nap szükség van. A kábelkötegeket dolgok összekapcsolására használjuk tehát ez is létfontosságú, ha az autók alkatrészeiről van szó. A kábelkötegek hihetetlenül erősek, és nagyon sokféle színben, illetve méretben kaphatóak. A szigetelőszalagok is mindenképpen fontosak, és ezek is kaphatóak több színben bár a fekete és az ezüst a legelterjedtebb színek, ha a szigetelőszalagokról van szó. Emellett még néhány rongyra is szükség lehet egy szerszámosládában.

Az autó szerszámai

Fontos kézi szerszámok

 

A racsnis, illetve aljzat készlet nagyon fontos kézi szerszámokat tartalmaz, és ez a készlet jelenti egy jó szerszámosláda legfontosabb részét, mondhatni a gerincét. Ha egy kicsit többet költ, akkor nagyon profi szerszámokat is beszerezhet és ezek egy egész életen át tartósak lesznek majd. Ideális esetben egy ilyen készlet többféle méretben tartalmaz racsnikat, valamint csavarokat, amelyeket rengetegszer használni kell. Egy csavarhúzó szettre is nagy szükség lehet, és a legjobb, ha egy olyan készletet szerez be, ami tartalmaz 8mm-től 19 mm-ig terjedő csavarhúzókat. Persze érdemes beszerezni néhány 10, 13, illetve 17mm-es darabot is, hiszen ezek sokszor eltűnnek, tehát jobb, ha ezekből kettőt, hármat is szerez. A csavarkulcsok persze szintén nem olcsók, viszont ha egyszer megveszi őket, akkor egy életen át használhatja majd őket. Ezen kívül fogas markolatokat és kalapácsokat is tartalmaznia kell egy szerszámosládának ahhoz, hogy teljes legyen a készlet. Minden garázsba kell egy szerszámosláda, hiszen szinte minden nap van valami, amit javítani kell az autón vagy a ház körül.