AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A szélvédő tisztán tartása nem is olyan egyszerű

A gépkocsik karbantartása sokszor egészen komoly szakértelmet igényel, a tennivalók bonyolultak, az alkalmazott szakkifejezések érthetetlenek, de a szélvédőt csak le tudja mosni mindenki. Biztos?

Miért fontos a tiszta szélvédő?

 

Először is szögezzük le, hogy az autó szélvédőjének minden körülmények között tisztának és jól átlátszónak kell lennie, ami nem annyira esztétikai jelentőséggel, mint inkább vezetésbiztonsági aspektussal bír. Egyszerűbben fogalmazva: az autó tiszta szélvédőjén keresztül jobban látni, mi történik a forgalomban, könnyebben és gyorsabban lehet reagálni a váratlan helyzetekre, a vezető nem fárad el olyan gyorsan, még esős, ködös időben sem. Ne becsüljük tehát le a szélvédő tisztítás szakmai titkainak fontosságát. Különösen ősszel és télen ne, amikor az időjárás és a rossz látási viszonyok amúgy is éppen elég problémát okoznak.

Szélvédő tisztítás

A legfontosabb az ablaktörlő

 

A legfontosabb a jó minőségű és megfelelő gumival, lapáttal rendelkező ablaktörlő, de senki ne bízza a szélvédő megfelelő tisztán tartását az ablaktörlőjére, mert az nem elég, sőt kifejezetten káros is lehet, mégpedig nem csak a szélvédő, de az ablaktörlő számára is. A koszt, a karcoló, vagy agresszív vegyi anyagokat jobbra-balra sodró ablaktörlő néha maga koszolja úgy össze a szélvédőt, hogy azon rosszabb a kilátás, mint az ablaktörlő bekapcsolása előtt volt. Ezért – ha útközben vagyunk – álljunk meg, szánjunk rá kellő időt és vegyünk igénybe megfelelő tisztítószereket és eszközöket a szélvédő alapos lemosásához. Fontos az erre kifejlesztett szivacs, kefe és természetesen a speciális samponok használata. Hasznos olyan vegyszerek felvitele is, amelyek lepergetik a vízcseppeket az üvegről, feloldják az oda került olajat és egyéb szerves szennyező anyagokat.