AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Sokat vezet? Mutatjuk, hogyan kerülheti el a hátfájást!

Gerincgyilkosként tartják számon az ülőmunkát – elmozdulhatnak a csigolyák a hanyag tartástól, porckopás léphet fel, porckorongsérv alakulhat ki. Nem minden sofőrben tudatosul, hogy ez arra is érvényes, aki ritkán száll ki az autójából, mutatjuk, mit tehet ellene.

Nem csak az irodai munka öli a gerincet

 

Ülőmunkát végzőknek ajánlják az óránkénti szünetet, a kényelmes széket, a derék kitámasztását. A vezetésre is ugyanez érvényes: órákon át ülni a kényelmetlen autós ülésben – mert a legtöbb, valljuk be, nem a luxus csúcsa – ugyanolyan hatással van a csigolyáinkra, a porckorongra. Porckorongsérv, porckopás, a csigolyák elmozdulása – gerincgyilkos hírében állnak a sok üléssel járó feladatok. Az irodában megoldható, hogy legalább óránként felálljunk, kinyújtóztassuk magunkat, elvégezzünk néhány egyszerűbb tornagyakorlatot, de vezetés mellett ez ritkán kivitelezhető. Kapható persze olyan autómodell, amelyben már az ülés is többféleképpen állítható, sőt, személyre szabható, de azért messze nem ez az általános, és az ára is borsos. Ne keseredjünk el, ha nem telik ilyen autókra - jóval olcsóbban is megúszhatjuk a csigolyáink károsodását. Az ülőmunkát végzőknek ajánlott a derék kitámasztására szolgáló párna vagy deréktámasz autóba. Ez a sofőröknek is nagyon jó szolgálatot tehet. Lehet kapni egyes modellekhez kialakított támaszokat, de van olyan univerzális deréktámasz is, amely szinte minden üléshez hozzáigazítható.

 

Autóban ülő férfi

 

Kisebb felárért masszázs is jár

 

Kapható a kereskedelmi forgalomban sokféle olyan ülőpárna is, ami segít egyenesen tartani a gerincet, ezzel tehermentesíti a csigolyák közötti porckorongokat. A célkitűzés szerint a párna is arra jó, hogy megkímélje a hátat és a derekat a túlzott terheléstől – ügyelni kell az ülés és a kitámasztás helyes beállítására. A különböző háttámaszokat is ajánlják, hogy megőrizzük a gerincünk épségét – ma már sokféle termék közül válogathatunk, akár memóriahabos gyógytámaszt is beszerelhetünk. A jó háttámasz követi a gerinc ívét, kitámasztja a gerincet, kiigazítja a helytelen testtartást. Ha kicsivel több pénzt rászánunk az egészségünkre, masszírozós deréktámasszal is kényeztethetjük magunkat, ami még mindig sokkal, de sokkal olcsóbb, mintha luxusautót vennénk, hogy ne menjen tönkre a gerincünk. Jó, ha odafigyelünk, hogy jól szellőző darabokat válasszunk, amelyeket beszerelni sem nehéz. Erre a vásárlásra is érvényes ugyanaz, mint az összes többire: inkább megbízható üzletből, webshopból szerezzük be, amire szükségünk van! Ha csak úgy rendelünk valami olcsó holmit az internetről, ismeretlen és nehezen ellenőrizhető helyről, azt a derekunk bánhatja.