AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

SKF

SKF csapágyak szíjak és szíjhajtás alkatrészek mínőségét világszerte elismerik és használják az autógyárak. A Kovács Autóalkatrész webáruházában országosan legkedvezőbb áron rendelheti meg termékeiket autójához.

SKF csapágyak, vezérműszíj készletek

Bécsben Harald Hamberg vezette az SKF leányvállalatát. Ő Pirkner Konrádot kérte meg a SKF magyarországi piacon való bevezetésre. 1917-ben Pirkner Erkel utcai lakásában volt az első SKF lerakat. A húszas évek elején, pontosabban 1922-ben megalakult a Greinitz-Pirkner Vaskereskedelmi és Ipari Rt., itt még csak egy 5 dolgozóból álló csapágyosztály létezett. 1928. október 26-án tartottak egy alakuló közgyűlést, majd ezt követően 1929. január 14-én jegyezte be a cégbíróság az SKF Svéd Golyóscsapágy Részvénytársaságot. Az alaptőkét akkor még 1.500 darab 100 pengő névértékű, bemutatóra szóló értékpapír képezte. Ekkor az rt. igazgatója Pirkner Ferenc, elnöke pedig Pirkner Konrád volt. A világszerte piacvezetőként megbecsült helyet betöltő SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. története már századunk elején elkezdődött. Göteborgban alakult 1907-ben, eredeti nevén: Svenska Kullager Fabriken (SKF)-ként. Sven Wingquist ebben az évben a beálló golyóscsapággyal, majd 4 évvel később,1911-ben a beálló görgőscsapágy megalkotásával érdemelte ki azt az elismerést, hogy a híres feltalálók könyvébe bekerült a neve, ezen úttörő munkásságával hazájának csapágyiparát beindította. A svéd gyár elég gyorsan elérte termelésének azt a szintjét, hogy hazáján kívüli lerakatokat kelljen létrehoznia, mert a hazai keresletet már meghaladta a gyártósorról legördülő kínálat mennyisége.

 

Legnépszerűbb SKF csapágyak webáruházunkban:

 • Vezérműszíj és vízpumpa készlet
 • Vezérműszíj készlet
 • Hosszbordás szíj készlet
 • Vezérműlánc készlet
 • Féktárcsa
 • Toronycsapágy
 • Kinyomócsapágy
 • Kerékcsapágy
 • Vezérműszíj készlet
 • Vízszivattyú
 • Hosszbordás szíj
 • Vezérműszíj feszítő
 • Hosszbordás szíj feszítőgörgő
 • Féltengely
 • Féltengely csukló
 • Féltengely gumiharang készlet
 • Hosszbordás szíj szíjtárcsa vezetőgörgő

Keresse meg autójához megfelelő SKF vezérműszíj, szíjhajtás és csapágy alkatrészeket kedvezményes árakon:

Az SKF csapágy, ékszíj, szimering és más terméke világszerte kiemelkedő minőségű.

Magyarországon is kiváló minőségű csapágyakat és vezérműszíj készleteket gyárt az SKF

A göteborgi anyavállalat volt az SKF magyarországi szervezetének segítségére a világválság idején, mert sajnos eljött az az idő, amikor a hazai forgalom még a munkabéreket sem fedezte. A válságot követően megkezdődhetett a vidéki bizományosi hálózat kiépítése. A harmincas években csak öntvények készülhettek a magyarországi gyárakban az akkori magas vámok miatt, de szerencsére később már az egyedi megrendeléseket is megvalósíthatták a termelőkapacitást növelve. Persze ekkor is segítségünkre volt a svéd technológia. Hazánkban az alaptőkét 600.000 forintban állapították meg a forint bevezetésekor, majd 1948-ban az SKF megvásárolta az Üllői úti székházat (valójában már a kezdetektől itt működött a cég). Pirkner Ferenc meghalt, 1958-ban az SKF Rt. elnökigazgatója Stverteczky János lett. A következő évtizedekben a vállalatot a hazai gyártás jellemezte. A cég központja 67 éven át volt az Üllői úton. Ezt követően áttelepültek egy budaörsi épületbe, ahol mai napig folyik az SKF hagyományait követve az SKF termékeivel foglalkozó szakemberek képzése. Az SKF nemcsak kizárólag autókhoz, járművekhez gyárt csapágyat, vezérműszíj készletet, hanem a teljes szíjhajtás alkatrészeken túl szimeringeket is. Egyedülálló szakértelemmel fejleszt és gyárt ipari forgóberendezéset, valamint gépelemeket. 

SKF folyamatosan bővíti kínálatát

Az SKF csoport  nem elégedett meg az elmúlt évtizedekben sem azzal, hogy neve „csak” annyit jelentsen az embereknek: „egy csapágygyártó cég”. Ennél többre vágytak, szeretnének a műszaki szakértelem vállalatává válni, s ennek érdekében mindent meg is tesznek – termékkínálatukat folyamatosan bővítik és a termékek mellé professzionális műszaki támogatást nyújtanak vásárlóik számára. Ennek érdekében hozták létre az úgynevezett 5 platform koncepciót. Ebben az alábbi területekre próbálnak koncentrálni: mechatronika, csapágyak és csapágyegységek, kenéstechnikai rendszerek, tömítések és a kihagyhatatlan szolgáltatások nyújtása. Ennek a koncepciónak az eredménye, hogy a már több, mint 100 éve még csak csapágyakkal foglalkozó vállalatból az SKF márkanév elérhette célját, s napjainkra a fent megfogalmazott „műszaki szakértelem vállalatává vált”.


A 2009-ben kezdődő "SKF - a műszaki szakértelem vállalat" kampánynak a magyarországi SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. is elkötelezettje, és megtesz mindent a svéd anyavállalat jövőképének elérése érdekében, hogy a hazai vevők körében is elérje az SKF a legmagasabb szintű kiszolgálást és elégedettséget.
 

Most jöjjön egy kis érdekesség. Ha valaki azt hitte volna, hogy az SKF egy közép kategóriás termék, vagy egyszerűen csak nem ismerte ezt a márkát, azzal örömmel tudatjuk, hogy egy Ferrari versenyautóban 150 SKF alkatrésznél is többet szerelnek. Az SKF folyamatos kutatásai, újabb és újabb fejlesztései sok újítást hoztak létre, s ezek mindegyike új terméket jelent a csapágyak piacán. A Ferrari csapatát már több mint 50 éve segítik az SKF szakemberei a Forma 1-es versenyekben. Az SKF – Ferrari együttműködése révén az autók egyre gyorsabbak, és egyre messzebbre juthatnak. Az SKF-nek pedig a legújabb technikai fejlesztések tökéletes próbáját jelenti, hisz valószínűleg ennél nagyobb erőpróbának mások már nem teszik ki az SKF termékeket.
 

A Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) tagjaként az SKF Group az egész világ autóalkatrész-piacának vezető beszállítója a következő területeken: a kenéstechnikai rendszerek, a tömítések és a csapágyak. Szinte az összes mérvadó autógyártó cégnek OE alkatrész beszállítója. Az SKF kutatásainak köszönheti, hogy a közvetlen gyártói fejlesztésein alapuló, pótalkatrész forgalmazás terén is nagy szerepet tölt be. Az SKF fő célja mindenkor a maradéktalan megbízhatóság és az eszközhatékonyság növelése.

 

SKF termék kínálata: SKF Szolgáltatásai Iparági megoldások

Csapágyak, csapágyegységek és csapágyházak

Tömítések

Kenéstechnikai megoldások

Lineáris termékek

Aktuátor rendszerek

Mágneses rendszerek

Karbantartási termékek

Állapotfelügyelet

Hajtástechnika

Tengelykapcsolók

Teszt- és mérőberendezések

Autóipari alkatrészek

Eszközgazdálkodás

SKF Üzleti tanácsadás

Vevőink képzése

SKF Mérnöki tanácsadás

Logisztikai szolgáltatások

Kenési szolgáltatások

Mechanikai karbantartás

Újragyártás és karbantartási szolgáltatások

Javítási szerződések

SKF Szerződött Partneri hálózat

SKF Solution Factory

Repülőgépipar

Mezőgazdaság

Személyautók és kishaszongépjárművek

Kompresszorok

Építőipar

Villanymotorok

Élelmiszeripar

Háztartási berendezések

Ipari ventilátorok

Ipari szivattyúk, erőátvitel

Szerszámgépek

Hajóipar ...

 

SKF csapágyak, vezérműszíj készletek kedvezményes árakon webáruházunkban.