Európai Regionális Fejlesztési Alap
AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

SKF

SKF csapágyak, SKF csapágy kereső, SKF vezérműszíj választékunk elérhető

 

Bécsben Harald Hamberg vezette az SKF leányvállalatát. Ő Pirkner Konrádot kérte meg az SKF magyarországi piacon való bevezetésre. 1917-ben Pirkner Erkel utcai lakásában volt az első márka lerakat. A húszas évek elején, pontosabban 1922-ben megalakult a Greinitz-Pirkner Vaskereskedelmi és Ipari Rt., itt még csak egy 5 dolgozóból álló csapágyosztály létezett. 1928. október 26-án tartottak egy alakuló közgyűlést, majd ezt követően 1929. január 14-én jegyezte be a cégbíróság az SKF Svéd Golyóscsapágy Részvénytársaságot. Az alaptőkét akkor még 1500 darab 100 pengő névértékű, bemutatóra szóló értékpapír képezte. Ekkor a részvénytársaság igazgatója Pirkner Ferenc, elnöke pedig Pirkner Konrád volt. A világszerte piacvezetőként megbecsült helyet betöltő SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. története már századunk elején elkezdődött.

Göteborgban alakult 1907-ben, eredeti nevén: Svenska Kullager Fabriken. Sven Wingquist ebben az évben a beálló golyóscsapággyal, majd 4 évvel később,1911-ben a beálló görgőscsapágy megalkotásával érdemelte ki azt az elismerést, hogy a híres feltalálók könyvébe bekerült a neve, ezen úttörő munkásságával hazájának csapágyiparát beindította. A svéd gyár elég gyorsan elérte termelésének azt a szintjét, hogy hazáján kívüli lerakatokat kelljen létrehoznia, mert a hazai keresletet már meghaladta a gyártósorról legördülő kínálat mennyisége.

 

Legnépszerűbb SKF alkatrészek webáruházunkban:

  • Vezérműszíj és vízpumpa készlet
  • Kerékcsapágy
  • Vezérműszíj készlet
  • Féltengely
  • Hosszbordás szíj készlet
  • Vezérműlánc készlet
  • Vízszivattyú
  • Hosszbordás szíj feszítőgörgő
  • Féltengely csukló

Keresse meg az autójához megfelelő SKF csapágy, szíjhajtás és vezérműszíj alkatrészeket kedvezményes árakon:

Irány a bolt

 

SKF csapágy, SKF vezérműszíj webáruház

Magyarországon is kiváló minőségű csapágyakat és vezérműszíj készleteket gyárt

A göteborgi anyavállalat volt az SKF magyarországi szervezetének segítségére a világválság idején, mert sajnos eljött az az idő, amikor a hazai forgalom még a munkabéreket sem fedezte. A válságot követően megkezdődhetett a vidéki bizományosi hálózat kiépítése. A harmincas években csak öntvények készülhettek a magyarországi gyárakban az akkori magas vámok miatt, de szerencsére később már az egyedi megrendeléseket is megvalósíthatták a termelőkapacitást növelve. Persze ekkor is segítségükre volt a svéd technológia. Hazánkban az alaptőkét 600 000 forintban állapították meg a forint bevezetésekor, majd 1948-ban a vállalat megvásárolta az Üllői úti székházat (valójában már a kezdetektől itt működött a cég). Pirkner Ferenc meghalt, 1958-ban az SKF Rt. elnökigazgatója Stverteczky János lett. A következő évtizedekben a vállalatot a hazai gyártás jellemezte. A cég központja 67 éven át volt az Üllői úton. Ezt követően áttelepültek egy budaörsi épületbe, ahol mai napig folyik az SKF hagyományait követve a cég termékeivel foglalkozó szakemberek képzése. Nemcsak kizárólag autókhoz, járművekhez gyárt csapágyat, vezérműszíj készletet, hanem a teljes szíjhajtás alkatrészeken túl szimeringeket is. Egyedülálló szakértelemmel fejleszt és gyárt ipari forgóberendezéset, valamint gépelemeket. 

 

Folyamatosan bővíti kínálatát

 

Az SKF csoport  nem elégedett meg az elmúlt évtizedekben sem azzal, hogy neve „csak” annyit jelentsen az embereknek: „egy csapágygyártó cég”. Ennél többre vágytak, szeretnének a műszaki szakértelem vállalatává válni, s ennek érdekében mindent meg is tesznek – termékkínálatukat folyamatosan bővítik, és a termékek mellé professzionális műszaki támogatást nyújtanak vásárlóik számára. Ennek érdekében hozták létre az úgynevezett 5 platform koncepciót. Ebben az alábbi területekre próbálnak koncentrálni: mechatronika, csapágyak és csapágyegységek, kenéstechnikai rendszerek, tömítések és a kihagyhatatlan szolgáltatások nyújtása. Ennek a koncepciónak az eredménye, hogy a már több, mint 100 éve még csak csapágyakkal foglalkozó vállalatból az SKF márkanév elérhette célját, s napjainkra a fent megfogalmazott „műszaki szakértelem vállalatává vált”.


A 2009-ben kezdődő "SKF - a műszaki szakértelem vállalat" kampánynak a magyarországi SKF Svéd Golyóscsapágy Zrt. is elkötelezettje, és megtesz mindent a svéd anyavállalat jövőképének elérése érdekében, hogy a hazai vevők körében is elérje a legmagasabb szintű kiszolgálást és elégedettséget.
 

Most jöjjön egy kis érdekesség. Ha valaki azt hitte volna, hogy ez egy középkategóriás márka, vagy egyszerűen csak nem ismerte, azzal örömmel tudatjuk, hogy egy Ferrari versenyautóban 150 SKF alkatrésznél is többet szerelnek. A vállalat folyamatos kutatásai, újabb és újabb fejlesztései sok újítást hoztak létre, s ezek mindegyike új terméket jelent a csapágyak piacán. A Ferrari csapatát már több mint 50 éve segítik szakemberei a Forma 1-es versenyekben. Az SKF – Ferrari együttműködése révén az autók egyre gyorsabbak, és egyre messzebbre juthatnak. A gyártónak legújabb technikai fejlesztések tökéletes próbáját jelenti, hisz valószínűleg ennél nagyobb erőpróbának mások már nem teszik ki az SKF termékeket.
 

A Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) tagjaként az SKF Group az egész világ autóalkatrész-piacának vezető beszállítója a következő területeken: kenéstechnikai rendszerek, tömítések és csapágyak. Szinte az összes mérvadó autógyártó cégnek OE alkatrész beszállítója. Kutatásainak köszönheti, hogy a közvetlen gyártói fejlesztésein alapuló, pótalkatrész forgalmazás terén is nagy szerepet tölt be. Fő célja mindenkor a maradéktalan megbízhatóság és az eszközhatékonyság növelése.

 

SKF termék kínálata: Szolgáltatásai Iparági megoldások

Csapágyak, csapágyegységek és csapágyházak

Tömítések

Kenéstechnikai megoldások

Lineáris termékek

Aktuátor rendszerek

Mágneses rendszerek

Karbantartási termékek

Állapotfelügyelet

Hajtástechnika

Tengelykapcsolók

Teszt- és mérőberendezések

Autóipari alkatrészek

Eszközgazdálkodás

Üzleti tanácsadás

Vevőink képzése

Mérnöki tanácsadás

Logisztikai szolgáltatások

Kenési szolgáltatások

Mechanikai karbantartás

Újragyártás és karbantartási szolgáltatások

Javítási szerződések

Szerződött Partneri hálózat

Solution Factory

Repülőgépipar

Mezőgazdaság

Személyautók és kishaszongépjárművek

Kompresszorok

Építőipar

Villanymotorok

Élelmiszeripar

Háztartási berendezések

Ipari ventilátorok

Ipari szivattyúk, erőátvitel

Szerszámgépek

Hajóipar ...

 

SKF csapágyak, vezérműszíj készletek kedvezményes árakon