AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Selénia olaj

Selenia motorolajok

 

Selenia olajok, motorolajok eredetileg még Olio Fiat volt, hiszen az olasz autógyár kenőolaj ágazataként kezdte a pályafutását. Akinek Fiat vagy más olasz autója van, érdemes a Selenia használatát megfontolni.

 

Az olasz autók gyári motorolaja

 

A Seléniát 1912-ben alapították és elég sokáig az olasz piacra koncentrált a Selenia olajok forgalmazásával. Csak 1980-ban vállalt jelentősebb szerepet a világpiacon, amikor megtelepedett Brazíliában. 2000-ben megvette a Viscosity Oil nevű amerikai céget, amely komoly eredményeket ért el a fejlesztésekben és ezzel a Selenia egyből meghatározó tényezővé vált a mezőgazdasági gépek kenőolajainak piacán. 2003 és 2007 között több jelentős kenőanyag gyárat is felvásárolt, és ezzel olyan cégek fontos beszállítója lett, mint a Total, az Elf, a Fina és az Agip. 2007-ben viszont őt is felvásárolták, és a Malájziai központtal működő Petronas csoport része lett. Forgalma felét azonban még most is Olaszországban bonyolítja.

 

<< Vissza az Olajkeresőbe

Selénia olajok a Kovács Autó webáruház kínálatában

 

Selenia - széles választék, ritkítható olajcsere

 

A Selenia mindenfajta autómotorhoz kínál megfelelő motorolajat, legyen az turbó, turbófeltöltős vagy sokszelepes. A márka egyik legkiválóbb tulajdonságának azt tartják, hogy meghosszabbíthatja az olajcserék közötti időszakot, lehetővé téve a 20 000 kilométerenkénti olajcserét. A Selenia 20K motorolaj ezt például azzal éri el, hogy két különböző szintetikus és egy ásványi összetevője van, a Selenia 20K Alfa Romeo-t a fokozott védelmet igénylő, például nagy teljesítményű, vagy környezetbarát üzemanyaggal működő autókhoz fejlesztették ki.