AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Rozsdásodik az autó! Mi lehet az oka?

A rozsdásodás elleni küzdelem már jól ismert gond az autótulajdonosok körében. Különösen azokon a vidékeken ahol hosszan tartó tél uralkodik.

 

Miért rozsdásodik az autó?

 

A kemény telek bizony minden értelemben megterhelik az autókat. A rozsdás autó nem csak, hogy nem szép, értékéből is veszít és képes tovább terjedni, még inkább roncsolva ezzel a jármű alkatrészeit. Ezeket a gondokat nehéz orvosolni. De mégis mitől rozsdásodik az autó? Az utakon levő hó olvasztására használt só, ezen kívül egy kis víz és hő kombinációja olyan reakciót eredményez, hogy rozsda alakul ki a fém alkatrészeken. A modern autók nagy része már korrózióálló fedőréteggel védett, bár az idő múlásával és a környezeti tényezők hatására, az autó egyre fogékonyabb lesz a rozsdásodásra. Megakadályozható-e ez a folyamat? Az új autók néhány év rozsdavédelmi jótállással rendelkeznek. Ez után már bizony nagyon nehéz megakadályozni, hogy felüsse fejét a rozsda. A kár, amely ebből származik elrejthető, de a fém, amely meg lett támadva, már soha nem lesz a régi. Annyit tehetünk, hogy szemfülesek vagyunk, és ha már meglátjuk, hogy valahol harapni kezdte az autót a rozsda, időben közbelépünk. A téli hónapokban vigyázzunk arra, hogy ne maradjon a só sokáig az autón. Mossuk le, mielőtt még marni kezdené a fém felületeket. A rozsdavédő szerek használata ad egy plusz biztonságot a korrózióval szemben, bár teljes védelemre ne számítsunk. A rendszeres mosás és karbantartás viszont sokat segít abban, hogy minél távolabb maradjunk a rozsdától.

Az autó rozsdásodása

Rozsdaeltávolítás hatékonyan

 

A rozsda ősellensége az autóknak. Habár a mai világban az autógyártók igyekeznek tenni a korrózió ellen, mégsem tudják teljesen kiiktatni ezt a problémát. Mit tehetünk, ha már pusztítja a fémrészeket? A felületi rozsda eltávolítása az autóról nem igényel túl nagy tudást. Számos módszer ismeretes ennek elvégzésére, és nagyrészt ezek működnek is. Kisebb rozsdafoltok eltávolításához rozsda gátló tollat, csiszolópapírt vagy acélgyapotot is lehet használni. Nagyobb rozsda rágta fém felületen szintén próbálkozhatunk csiszológépekkel, de ezen kívül van még jó néhány módszer, mely kitűnően képes működni. Minden kis és nagy rozsdafoltot ajánlott időben kezelni. Műszaki vizsga előtt szembesül az emberek nagy része azzal, hogy mennyire könnyen átveheti a korrózió az uralmat az autó felett. Ilyenkor bizony jól bele kell nyúlni a pénztárcába és jöhet a karosszérialakatos.