AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Rémálom – rossz irányba az autópályán

A szombat este és vasárnap reggel közötti időszakban rajzanak ki a német utakra, vagyis ebben az időszakban fordulnak elő a leggyakrabban a német nyelvterületen „szellemautósnak” becézett úrvezetők, akik rossz irányban, a forgalommal szemben hajtanak az autópályán.

Mivel köthető össze a "szellemautózás"?

A német autóklub az ADAC felmérése szerint a 2016-ban feljegyzett 2200 autópályás „szellemjárásból” 300 péntekre, 380 szombatra és 450 vasárnapra esett. Vagyis a „szellemautósok” a legjobban a vasárnapot szeretik, illetve a szombat este és a vasárnap reggel közötti időszakban „tobzódnak” az utakon. Elég nyílvánvaló a gyanú, hogy ezek az adatok szorosan összefüggnek azzal, hogy a legtöbb parti, diszkó, ilyen olyan, alkoholfogyasztással egybekötött „ereszd el a hajamat” rendezvény ebben az időszakban zajlik. Az is nyilvánvaló, hogy a hétvégi időszakban bújnak elő rejtekhelyeikről a legkevesebb tapasztalattal rendelkező vasárnapi autósok, akik az egész héten autóban ülőkhöz képest kisebb gyakorlattal rendelkeznek és könnyebben tévednek el az autópályák felhajtóinak dzsungelében.

Szellemautósok az autópályán

Egy tucat emberéletet követelt a „szellemautózás”

A legtöbb „szellemautózás” tavaly Észak-Rajna-Vesztfáliában, Bajorországban, és Alsó-Szászországban fordult elő. Különösen kedveltek a „szellemautósok” körében a városokba bevezető gyorsforgalmi utak és autópályák, amelyek le- és felhajtóin nagy előszeretettel választják a rossz irányt, annak ellenére, hogy ma már elég nagy vészjelző táblák hívják fel a fals irányba hajtók figyelmét a tévedésükre. Csakhogy erősen ittas, vagy belőtt állapotban nincs az a tábla, ami elég nagy. A statisztikák szerint a „szellemautósok” egy tucat ember életet oltottak ki tavaly. Ez nem kevés, még akkor sem, ha 2016-ban Németország útjain 3214 ember halt meg közlekedési balesetben.