AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Rekordot döntött a Scania

31,1 milliárd svéd koronára nőtt a Scania értékesítési árbevétele, amely rekordnak számít a tehergépkocsikkal és autóbuszokkal foglalkozó vállalat számára.

 

Folyamatos a növekedés

 

A tehergépkocsik és autóbuszok értékesítésével foglalkozó Scania vállalat nettó árbevétele a 6 %-os emelkedésnek köszönhetően eddig soha nem látott szintű 31,1 milliárd svéd koronára növekedett, ezzel párhuzamosan a működési bevétel 8 %-os növekedéssel 3315 millió svéd koronára rúgott az első negyedévben. Bejelentették, hogy az idei évtől a Scania bevételi helyzetének bemutatását összehangolják a Volkswagen csoportéval. Az 1891-ben alapított cég 2017-ben 82 500 tehergépjárművet és 8300 autóbuszt értékesített, jelenleg több mint 49 ezer alkalmazottjával száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés főként Svédországban folyik, míg a termelés földrészünkön, Ázsiában és Dél-Amerikában zajlik.

 

Scania teherautó

 

Érkeznek a díjak is

 

A járművek és a szolgáltatások még több értékesítése sokat javított a számadatokon, míg a gyengébbnek bizonyuló marketing-mix, a nagyobb gyártási költségek, valamint az ellátási hálózatban még mindig fennálló korlátok rontották a működési bevételeket. Nálunk Európában a kedvező gazdasági helyzetnek köszönhetően még mindig nagy a kereslet a tehergépkocsik iránt, de Latin-Amerikában is javuló tendencia mutatkozik. Szintén pozitívum, hogy a tavalyi évet követően idén is győzelmet arattak a Scania új generációs teherautói az 1000 Pontos Teszten, mely Európa legrészletesebb összehasonlító tesztjeként ismert. Az új Scaniák kapták a legmagasabb pontszámot a fülke, a hajtáslánc és teljesítmény, az üzemanyag-fogyasztás, a költségek és a hasznos teherbírás terén. Ráadásul még a Zöld Tehergépkocsi Díjat is ismét elnyerték – ez a teszt a teherautók üzemanyag-fogyasztását hasonlítja össze.