AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Rapid Tuning

Rapid Tuning chiptuning, tuningbox alkatrészek

 

Rapid Tuning világszerte elismert chiptuning és tuningbox termékeit több éves tapasztalatok, folyamatos technikai fejlesztések, tesztek teszik megbízhatóvá és erőssé az autotuning szerelmesei számára.

A Rapid chip tuning voltaképpen motor tuning, ami a fogyasztást és a teljesítményt módosítja a gyári értékektől eltérően

Rapid Tuning logóde mégis a motor teljesítményét és az alkatrészek tűrőképességét figyelembe véve. A Rapid Tuning nem csak minden személyautóra fejlesztette ki dizel tuning, vagy chiptuning benzin termékeit és chip tuning software csomagjait, hanem minden más motorral működő jármű szerepel listáján. Kamion tuning, mezőgazdasági gép,- traktor tuning, motorcsónak tuning, motorkerékpár tuning. Chiptuning árak és chiptuning vélemények itt találkoznak. Minőség és garancia, elérhető áron! Chiptuning révén jobb lesz az autó motorjának teljesítménye, ideálisabb az üzemanyag-felhasználás.

 

 

 

Keresse meg az autójához megfelelő Rapid tuningalkatrészeket:

Irány a bolt

 

Hogyan lehet elektronikus úton teljesítményt növelni?

 

Kettőféle megoldás létezik.
Szoftveres és hardveres.

 

Mi a szoftveres tuning?


Minden modern, elektronikus úton vezérelt motornak van vezérlő egysége. Ez a vezérlőegység egy szoftver segítségével szabályozza a motor működését. Ennek a szoftver tartalomnak a megmódosításával megváltoztatható a motor működése. Valamikor a „hőskorban” a szoftverhez úgy lehetett hozzáférni, hogy a szétszerelt motorvezérlőből kiemelték az úgynevezett Epromot (chipet), és így tudták megmódosítani az ebben tárolt szoftvert. Innen ered a köznapi kifejezés: Chiptuning.

Rapid chiptuning beállításRapid chiptuning teszt

Napjainkban már az esetek többségében nem szükséges a motorvezérlőt megbontani. Megfelelő technológiával elérhető a szoftver a motorvezérlő csatlakozóján vagy a gépjármű szerviz csatlakozóján keresztül. Esetünkben a Race Evo szoftveres megmunkálás kettő lépcsőben történik. Első lépésben egy Genius nevű hardver eszköz segítségével kiolvasásra kerül a motorvezérlőből a szoftver tartalom. Ez az eszköz – különböző protokolok segítségével – képes a legtöbb motorvezérlőből kiolvasni, és lemásolni a rajta található szoftvert.
Ez a szoftvertartalom kerül megmunkálásra. Először leellenőrzik, hogy a kimásolt szoftver gyári tartalom-e. Ez azért fontos, mert ha esetleg valaki már próbálta a szoftvert megmunkálni, akkor ennek a további módosítása nem a kívánt eredményt fogja hozni.  A szoftver eredetiségének ellenőrzésére hatalmas adatbázis áll rendelkezésre. Ha a szoftverrel minden rendben, akkor megkezdődhet a megmunkálás. A módosításokat Olaszországban végzik.


A szoftverben megmódosítják a szükséges mappákat és az így elkészült módosított szoftver tartalom kerül - a már említett Genius eszközzel - feltöltésre a gépjárműre. Ettől fogva a módosított szoftver fogja meghatározni a motor működését.
A megmunkált szoftver teljesen személyre illetve a használathoz szabható.


A Race Evo szoftveres tuning tulajdonságai.

 

  • Sok paraméter változtatható, könnyebb kielégíteni az ügyfél igényeit.
  • Bizonyos esetekben csak ez az út járható, néhány típusnál nem alkalmazható külső egység.
  • A működése állandó, nem kapcsolható.
  • Garanciális járműveknél nem ajánlatos, garanciavesztéssel járhat.
  • Diesel és benzines járműveknél is alkalmazható.

 

Mi a hardveres tuning?

 

A motorvezérlő által működtetett motoroknál - sok esetben - van lehetőség arra, hogy egy külső egység beépítésével változtassuk meg a motor működését.
Ez egy különálló elektronikai egység, mely a motor működésébe úgy avatkozik bele, hogy a motorvezérlőbe érkező információkat vagy az onnan kimenő parancsokat változtatja meg.
Ez a megoldás doboz formája miatt lett a mindennapokban: Tuningbox.

Rapid Tuningbox

 

Sok fajta technológia létezik.
Vannak analóg és digitális szerkezetek.
Az analóg készülékek a gépjármű valamely jeladójának, érzékelőjének jelét módosítva továbbítják a motorvezérlőnek, így késztetve azt más működésre.
Ezek a készülékek már nem tudják kielégíteni a legmodernebb gépek által megkövetelt technikai követelményeket.
A digitális készülékek között is léteznek különféle megoldások.
A legelterjedtebb megoldás, amikor a tuning box úgy avatkozik be a motor működésébe, hogy valamelyik jeladó által küldött információkat egy előre felprogramozott séma szerint megmódosítja.
Ezekben a készülékekben található egy potenciométer, amivel megváltoztathatjuk a beavatkozást, úgy, hogy átváltunk egy másik előre felprogramozott úgynevezett térképre.

 

Rapid chiptuning univerzális bekötő kábel

 

Ezek a térképek ugyanazt a beavatkozást végzik, csak más paraméterek alapján.
Ez a fajta technológia eléggé behatárolt és szintén kezd elavulni.
És van a Rapid…
A Rapid tuning box több módozatban készül, üzemanyag ellátó rendszerekhez illetve géptípusokhoz van kifejlesztve.
A Rapid úgy működik, hogy az adott jármű üzemanyag ellátó rendszerébe avatkozik be és ott eszközöl változtatásokat, úgy, hogy a motorvezérlő által kiadott utasításokat, saját programozása szerint, felülírja.
Így megváltoztatható a befecskendezési nyomás, a befecskendezett mennyiség rendszertől függően.
A beavatkozási paraméterek típus specifikusak és próbapados fejlesztés eredményei.
Az adott jármű beállításai egy digitális konzol segítségével kerülnek beállításra.
Állítható a beavatkozás mértéke, tartománya, átmenete.
A Rapid ki és bekapcsolható, de bekapcsolt állapotban is csak akkor avatkozik be, ha a terhelés indokolja.

 

Rapid tuning box tulajdonságai

  • Ki- és bekapcsolható, szabadon választható a működése.
  • Bizonyos típusoknál csak ez a megoldás lehetséges, ha a motorvezérlő szoftvertartalma nem módosítható.
  • Garanciális járműveknél is alkalmazható, bármikor eltávolítható nyom nélkül.
  • Csak feltöltős diesel járművekhez alkalmazható, illetve már néhány feltöltős benzines típushoz is elérhető, fejlesztése folyamatos.
  • Adott esetben átszerelhető másik járműbe.