AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Radiátor szivárgás az autóknál

Számos eset van az autóknál, amelyre nem lehet előre számítani. Ezek a meghibásodások általában teljesen váratlanul és a lehető legrosszabb időpontban történnek. Azonban, ha képesek vagyunk felismerni a bajt, és esetleg a forrását is, akkor sokkal kevesebb fejtörést és bosszúságot fog okozni.

 

Hogyan zajlik a javítási folyamat?

 

Nagyon gyakori eset, hogy az autó radiátora szivárogni kezd. Ezt általában nagyon egyszerű felismerni: a vezető alatti padló teljesen átitatódik. Ez a jelenség egyértelműen arra utal, hogy a radiátor szivárog, vagy teljesen kilyukadt. Gyakori eset, hogy nem csak a radiátor, hanem a hozzá csatlakoztatott csövek is csepegnek. Sokszor alkalmazzák a tömítőanyagokat, hogy befedjék a lyukakat. Ez azonban egyáltalán nem jó megoldás, hiszen nemcsak a lyukakat, hanem az egész rendszert is betömheti. Fontos, hogy első lépésben beazonosítsuk a szivárgás helyét egy zseblámpa, vagy egy tükör segítségével. Ha ez megvan, akkor már lehet gondolkozni a szerelés többi fázisán is. Ha magunk akarnánk megcsinálni, akkor tanácsos, ha leszereljük az egész műszerfalat, hogy jobban hozzáférhessünk. Ezen kívül pedig úgy kell elvégezni a többi mozzanatot, ahogyan azt megszoktuk. Ha nem szoktuk meg, vagy sosem végeztünk még ilyen jellegű munkálatokat, akkor tanácsos inkább igénybe venni egy szakértő segítségét. Ez a szerelés nem kerül olyan sokba, és nagyon sok időt sem vesz igénybe, úgyhogy, ha mi nem értünk hozzá, akkor mindenképpen megéri, ha elvisszük egy szervizbe az autót, hogy ott oldják meg a problémát.

Az autó radiátora

 

Mit kell tenni a javítás után?

Azonban, ha megvan a javítás (vagy a csere), még nem szabad elengednünk magunkat, és elégedetten hátradőlnünk. Van még egy dolog, amelyet föltétlenül el kell végeznünk, mégpedig az alapos takarítás és tisztítás. Hogyha nem mossuk ki az összevizezett padlószőnyeget, és nem gondoskodunk róla, hogy alaposan meg is száradjon (az autó padlójával együtt), akkor fennáll annak a veszélye, hogy olyan kórokozók terjednek el, amelyek károsítják az egészségi állapotunkat, ráadásul a párás levegő sem tesz túl jót nekünk egy zárt és poros helyen. Ezen kívül fontos ez abból a szempontból is, hogy a nedvesség folyamatos klímaműködést fog kiváltani, amely szintén káros az egészségünkre, ráadásul az autó energiájából is sokat elvesz. Ha mindezeket figyelembe vesszük, biztosan nem okoz majd problémát ez sem.